Grupurile energetice Eni și BP reiau activitățile de foraj în Libia, după o pauză de 10 ani

Grupurile energetice Eni și BP reiau activitățile de foraj în Libia, după o pauză de 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:02

Compania italiană de energie Eni și gigantul britanic din domeniul petrolului BP au reluat explorările în Libia, după o pauză de zece ani, a anunțat sâmbătă Corporația Națională de Petrol (NOC) din Libia.

Activitățile de foraje terestre ale celor două companii din sectorul energiei fuseseră suspendate în 2014, arată News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

NOC a declarat, de asemenea, într-un comunicat, că Eni a început forajele sâmbătă, într-o zonă din bazinul Ghadames.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
FOTO După ce a intrat în insolvență, fabrica Titan Mașini Grele, fosta IMUAB, este scoasă la vânzare. Platforma industrială se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară CITEȘTE ȘI FOTO După ce a intrat în insolvență, fabrica Titan Mașini Grele, fosta IMUAB, este scoasă la vânzare. Platforma industrială se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară

Această mișcare reprezintă o încercare de a impulsiona producția de petrol și gaze într-o regiune afectată de instabilitate politică și economică, iar reluarea explorărilor coincide cu un interes reînnoit al Italiei pentru resursele energetice libiene.

Eni a confirmat recent că va începe și o campanie de foraj offshore în bazinul Sirte până la sfârșitul lui 2025.

Undă verde pentru ca șoferii să poată urmări online traseul documentelor reținute de polițist CITEȘTE ȘI Undă verde pentru ca șoferii să poată urmări online traseul documentelor reținute de polițist

Companiile colaborează, de asemenea, cu Autoritatea de Investiții Libiană pentru a maximiza resursele disponibile în zonă, estimările sugerând existența unor rezerve considerabile încă neexploatate.

viewscnt
Afla mai multe despre
eni
bp
libia
foraj
pauză
10 ani
petrol