ULTIMA ORĂ Volkswagen va închide „cel puțin trei” fabrici din Germania, “zeci de mii de locuri de muncă” desființate

ULTIMA ORĂ Volkswagen va închide „cel puțin trei” fabrici din Germania, “zeci de mii de locuri de muncă” desființate
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:17

Gigantul auto german Volkswagen, aflat la acest moment în dificultate, intenționează să închidă cel puțin trei fabrici din Germania și să reducă zeci de mii de locuri de muncă, parte a unui plan drastic de reducere a costurilor, anunță reprezentanții angajaților, conform AFP.

Planul prezentat de conducere include, de asemenea, reducerea dimensiunilor uzinelor rămase în țară și o propunere de reducere a salariilor cu 10% pentru toți angajații mărcii VW, a declarat puternicul consiliu de întreprindere al companiei într-o notă trimisă către personal, promițând să opună rezistență, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Ford Otosan a produs deja, la Craiova, 60.000 de mașini Courier. Chiar dacă Puma a scăzut, creșterea de producție a uzinei va depăși 25% în 2024 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ford Otosan a produs deja, la Craiova, 60.000 de mașini Courier. Chiar dacă Puma a scăzut, creșterea de producție a uzinei va depăși 25% în 2024
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Planul ar prevede, de asemenea, o înghețare a salariilor în 2025 și 2026, dar și  transferul în străinătate a numeroase activități și departamente ale grupului care se află în prezent în Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
uzine
germania