Boeing a demarat o majorare de capital cu o valoare de aproximativ 19 miliarde de dolari

Boeing a demarat o majorare de capital cu o valoare de aproximativ 19 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:08

Boeing a demarat o operațiune de majorare de capital, care ar putea să se ridice la 19 miliarde de dolari, într-un context în care constructorul aeronautic american vrea să își consolideze finanțele, afectat de o grevă care durează de mai mult de o lună, precum și de problemele cu siguranța avioanelor sale, informează Reuters.

Într-un comunicat de presă difuzat luni, Boeing a informat că va oferi la vânzare 90 de milioane de acțiuni ordinare și certificate de acțiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de dolari. Valoarea totală a ofertei este de 19 miliarde de dolari, pe baza prețului de 155,01 dolari pe acțiune înregistrat vineri seară de titlurile Boeing.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Hidroelectrica a primit OK de la autorități pentru defrișările forestiere necesare finalizării hidrocentralei de la Răstolița, începută pe vremea lui Ceaușescu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Hidroelectrica a primit OK de la autorități pentru defrișările forestiere necesare finalizării hidrocentralei de la Răstolița, începută pe vremea lui Ceaușescu
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Anunțul privind această importantă majorare de capital a dus la creșterea cu 1% a cotației acțiunilor Boeing, în tranzacțiile care precedă deschiderea bursei americane. Aceasta după ce, de la începutul anului și până în prezent, acțiunile Boeing au înregistrat o cădere de peste 40%, scrie Agerpres.

Majorarea de capital va consolida finanțele Boeing, afectate de o grevă a unui număr de peste 33.000 de angajați, care paralizează din 13 septembrie două dintre principalele sale uzine. Aceasta în condițiile în care producătorul de avioane era vizat deja de un plafon impus de autoritatea de reglementare cu privire la producția de avioane MX, după ce în luna ianuarie a acestui an un Boeing 737 MAX 9 a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare.

Combinația dintre grevă și problemele de producție au făcut ca Boeing să înregistreze pierderi de șase miliarde de dolari în trimestrul al treilea, cele mai mari pierderi din ultimii patru ani. În aceste condiții, o majorare de capital era esențială pentru ca Boeing să își păstreze ratingul de tip investment-grade (-recomandat pentru investiții-nr.). Agenții de rating au avertizat că o grevă prelungită ar putea duce la o retrogradare a Boeing, ceea ce ar face mai scumpă strângerea de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
majorare de capital