Renault deschide comenzile pentru versiunea 4x4 a SUV-ului Rafale

Renault deschide comenzile pentru versiunea 4x4 a SUV-ului Rafale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 01:56

SUV-ul Renault Rafale poate fi comandat din acest moment și cu motorizarea E-Tech de 300 CP, care este cuplată la o transmisie integrală mixtă, benzină – electric, și poate fi încărcată la priză.

Renault Rafale lansează cea mai puternică versiune de motorizare, E-Tech 4x4 300 CP, în arhitectură PHEV, care aduce astfel la un loc performanțele motorului cu combustie și pe cele ale motoarelor electrice, asocitate cu tehnologia plug-in hybrid, care permite rularea în regim exclusiv electric până la 105 km.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Umbrărescu avansează accelerat la „tunelurile pentru urși”. Singura porțiune lipsă de la Sibiu la granița cu Ungaria CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu avansează accelerat la „tunelurile pentru urși”. Singura porțiune lipsă de la Sibiu la granița cu Ungaria
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Noul Rafale devine în acest moment cea mai puternică versiune de motorizare, cu ajutorul unui motor cu combustie de 1.2 litri, a unui motor electric de 50 kW (67 CP) și a unui al doilea motor de  100 kW (134 CP). Practic, vorbim despre grupul motopropulsor de pe versiunea E-Tech 200, căreia i-a fost adăugată puntea spate, complet electrică, care în plus beneficiază și de sistemul de direcție limitat, 4Control.

Unul dintre beneficiile propulsiei PHEV este consumul foarte mic, pe care Renault îl prezintă ca având o valoare „de la 0,5 litri/100 km”, care oferă o autonomie cu un plin de benzină de 1000 km. Evident, consumul foarte mic va fi obținut doar cu bateria încărcată și doar în regim de rulare urban, unde bateria asigură preponderent sursa de energie.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia Sandrider, pe primul loc în Raliul Marocului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia Sandrider, pe primul loc în Raliul Marocului

Noul Rafale E-Tech 4x4 de 300 CP va fi disponibil în numai două versiuni de echipare, Esprit Alpine și Atelier Alpine, ultima fiind una exclusivistă, cu șasiu sport și suspensie predictivă, dezvoltată împreună cu colegii de la marca Alpine.

Prețul pentru piața din România pentru noul Rafale de 300 CP începe de la 48.400 euro, în timp ce echiparea de top, Atelier Alpine, costă 52.900 euro. Aceasta oferă vopseaua Summit Blue Mat, spoiler negru lucios, jante "Chicane" de 21 de inchi cu anvelope Continental și covorașe într-o nuanță albastră. De asemenea are un șasiu reajustat (amortizoare, arcuri, tampoane antișoc, bară antiruliu), și o funcție de control cu trei moduri de condus (Confort / Dinamic / Sport). De asemenea, are suspensie inteligentă autoreglabilă.

FOTO Tesla a lansat oficial Model 3 cu autonomie mărită și a afișat prețul pentru piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla a lansat oficial Model 3 cu autonomie mărită și a afișat prețul pentru piața din România

Renault anunță că primele livrări vor fi făcute în ianuarie 2025.

Renault Rafale are 4,71 metri lungime, 1,86 metri lățime și 1,61 metri înălțime și este construit pe platforma CMF-CD, fiind situat în segmentul mediu. Modelul este strâns legat de Austral și Espace, cu care împarte platforma și o serie de componente. Numele Rafale a fost împrumutat de la avion celebru de vânătoare francez, produs în 1934, care a fost sursă de inspirație și pentru designul acestui automobil.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault rafale
renault austral
renault suv coupe