ULTIMA ORĂ FOTO Dacia Sandrider, pe primul loc în Raliul Marocului

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia Sandrider, pe primul loc în Raliul Marocului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 14:27

După prima etapă de luni, 7 octombrie, Dacia a reușit să încheie probele speciale ale zilei pe prima poziție, cu unul dintre echipaje. Celelalte două au încheiat în primele opt. În a doua etapă, la mijlocul zilei, toate trei echipajele se aflau între primele 10 în clasament.

Echipajul Dacia Sandrider format din pilotul Nasser Al-Attiyah și copilotul Edouard Boulanger a încheiat prima etapă a Raliului Marocului din acest an pe prima poziție, într-o competiție care încheie sezonul din acest an al Campionatului Mondial de Rally Raid.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Un al doilea echipaj, format din Cristina Gutierez și Pablo Moreno, a ajuns la finish la finalul zilei pe locul 6, iar echipajul format din Sebastian Loeb și Fabian Lurqin a terminat etapa pe locul 8.

Etapa 1 a avut o lungime de 180 km de probe speciale și un total de 352 km.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia Sandrider, pe primul loc în Raliul Marocului

În a doua zi de concurs, după trei probe speciale, Al-Attiyah se află pe locul al treilea, în timp Loeb era pe locul 6, iar Cristina Gutierez, pe 13, dar mai sunt în desfășurare trei probe speciale până la finalul etapei.

VIDEO București - Toate cele 100 de tramvaie Astra au intrat în circulație; primele vehicule au parcurs deja 8 milioane de kilometri CITEȘTE ȘI VIDEO București - Toate cele 100 de tramvaie Astra au intrat în circulație; primele vehicule au parcurs deja 8 milioane de kilometri

Dacia Sanderiders este numele echipei Dacia din acest Raliu, iar numele mașinii cu care concurează este Sandrider, o mașină dezvoltată de Renault Group împreună cu specialiștii ProDrive. Raliul Marocului are cinci etape, începând din 7 octombrie și până pe 11 octombrie.

Pentru Dacia Sandrider, Raliul Marocului este prima competiție oficială în care participă, până acum fiind derulate doar teste, în Franța și, în ultimele săptămâni, în Maroc, în condiții de deșert, similare cu cele din timpul raliului, dar și cu cele din Raliul Dakar, la care urmează să participe la începutul anului viitor.

FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia CITEȘTE ȘI FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia

Raliul Dakar începe chiar în primele zile ale lunii ianuarie, cu recunoașteri pe 1 ianuarie și start pe 3 ianuarie. Dacia și-a propus să câștige Dakar, în următorii doi ani, de aceea a ales să colaboreze cu Prodrive, pentru a dezvolta mașinile de concurs.

Mașina Dacia Sandrider a fost dezvoltată pe structura modelului BRC Hunter T1+ de la Prodrive, împreună cu echipa Alpine Racing. Designul acestui model a fost inspirat de conceptul Dacia Manifesto, prezentat public în urmă cu doi ani, la Paris.

FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia CITEȘTE ȘI FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia

Mașina are un șasiu tubular, o caroserie de fibră de carbon și este propulsată de un motor V6 de 3.0 litri, biturbo, care atinge o putere maximă de 359 CP și un cuplu maxim de 539 Nm.

Cutia de viteze este una de tip secvențial, cu șase trepte, iar jantele anvelopelor speciale au 17 inchi.

Mașina are 4,14 metri lungime, similar cu un SUV de clasă B, dar are o lățime de 2,30 metri și o înălțime de 1,81 metri, cu un ampatament de 3 metri, având console foarte scurte, de 59 și, respectiv, 55 cm.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandrider
sabastien loeb
raliul dakar
raliul marocului