Zeci de mașini furate din două fabrici Stellantis

Zeci de mașini furate din două fabrici Stellantis
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:00

Cinci persoane au fost plasate în detenție provizorie, acuzate că au furat în decurs de mai mulți ani zeci de mașini din fabrici Stellantis la Mulhouse-Sausheim, în Alsacia, și Sochaux-Montbéliard (nord-est), a anunțat Parchetul din Mulhouse, relatează AFP.

”Creierul”, un bărbat în vârstă de 62 de ani, era inculpat deja într-un dosar de furt de mașini de la fabrică, în 2018, arată news.ro

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Un nou nod rutier pe Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Un nou nod rutier pe Autostrada Bucureștiului
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Hoții - care aveau complici înăuntrul fabricilor - foloseau un ecuson de salariat al instalației pentru a scoate, printr-o parcare în care așteaptau livrarea, unul-două vehicule, a anunțat luni parchetul.

”Este aproape invizibil, atât de multe vehicule tranzitează și așteaptă în instalație”, potrivit parchetului.

Bruxelles-ul amână interzicerea anumitor mașini diesel, reacții ample CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul amână interzicerea anumitor mașini diesel, reacții ample

De la începutul lui 2022 și până în iulie 2024, data ultimelor furturi identificate, peste 75 de vehicule au fost furate - mașini Peugeot 3008, 208 și 308.

HOȚI CU EXPERIENȚĂ

Nouă persoane au fost arestate la 17 septembrie, dintre care cinci, majoritatea cu un cazier judiciar important, au fost inculpate în urma arestului preventiv cu privire la furturi în bandă organizată și asociere de răufăcători.

Ele riscă până la zece ani de închisoare.

Condiscări importante au fost efectuate în timpul unor percheziții - mașini de lux și suma de 50.000 de euro în numerar la unul dintre inculpați.

FOTO Posibilă poluare în pârâul Peța. Zeci de kilograme de pești morți CITEȘTE ȘI FOTO Posibilă poluare în pârâul Peța. Zeci de kilograme de pești morți

Potrivit parchetului, anchetatorii au avut de-a face cu hoți experimentați, specializați în furtul de mașini.

Întrucât vehiculele nu afost vândute, numerele lor de serie sunt necunoscute, ceea ce a făcut și mai grea depistarea hoților, potrivit parchetului.

Cele mai multe dintre mașinile furate au fost vândute în Africa de Nord, în principal în Algeria.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
furt