Nissan lansează micul SUV Magnite în afara Indiei, pe 65 de piețe ale lumii

Nissan lansează micul SUV Magnite în afara Indiei, pe 65 de piețe ale lumii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:52

Nissan Magnite este un automobil creat de japonezi pe platforma comună CMF-A, pe care Renault și-a dezvoltat propriile modele Kwid, Ttriber și Kiger. Odată cu lansarea facelift-ului acestui model, Nissan a anunțat că va lansa micul SUV pe nu mai puțin de 65 de piețe internaționale.

Nissan Magnite este un SUV de clasă B mai mic decât Kicks, având o lungime de exact 4 metri, cu un ampatament de 2,5 metri. Dimensiunile sunt similare sau compatibile cu cele pe care modelele Renault Kiger, Triber și Kwid le au, deoarece mașina este construită pe aceeași platformă și are un procent foarte mare de componente comune. Magnite a fost lansat în 2020, la un an după Triber și cu un an înainte de Kiger, toate mașinile fiind produse în uzina Renault din Chennai.

Urmărește-ne și pe Google News

Marea noutate a modelului Magnite în acest moment este lansarea versiunii cu volan pe partea stângă, astfel că mașina poate fi vândută și pe alte piețe ale lumii. În plus, mașina a primit o serie de modificări de design și de tehnologie, care au ridicat nivelul de calitate, de echipamente și mai ales de siguranță, după cum explică producătorul japonez.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia CITEȘTE ȘI FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia

Planurile de recucerire a unor piețe internaționale include și acest model, fiind vizate Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est, cu un total de 65 de piețe locale pe care va fi lansat până în 2026. Un volum total de 100.000 de unități va fi exportat din India pe aceste piețe în următorii doi ani, care se adaugă la cele 20 de piețe pe care a fost vândut până acum, toate având traficul cu volan pe partea dreaptă.

Între țările menționate de Nissan nu se regăsește Europa, unde strategia companiei este diferită și influențată inclusiv de condițiile mult mai drastice de siguranță pe care piața europeană le impune.

Nissan Magnite are un profil care s-ar putea potrivi destul de bine cu reglementările privind emisiile din UE, pentru că folosește un motor de 1.0 litri, putând fi comandat cu cutie manuală sau cu cutie automată X-Tronic CVT. Prețul în India pentru acest model începe de la aproximativ 6.500 de euro, un preț care ar putea fi extrem de competitiv în UE, cu tot cu taxe și costuri de transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan magnite
nissan suv
renault kiger
renault kwid