Divizia auto a grupului chinez Chery ar putea fi listată la Bursa de la Hong Kong

Divizia auto a grupului chinez Chery ar putea fi listată la Bursa de la Hong Kong
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Chery Holdings Co ia în considerare derularea unei Oferte Publice Inițiale (IPO) la Bursa de la Hong Kong pentru divizia sa auto, care ar putea fi evaluată la aproximativ 50 miliarde de yuani (7,1 miliarde de dolari), au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Grupul caută să angajeze băncile pentru potențiala listare a Chery Automobile Co. Discuțiile sunt în desfășurare și detaliile, cum ar fi mărimea IPO, s-ar putea modifica, susțin sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
PRIMĂ DECIZIE - Firmele vor putea compensa sumele de încasat pe concedii medicale cu alte sume pe care le au de plată la bugetul statului CITEȘTE ȘI PRIMĂ DECIZIE - Firmele vor putea compensa sumele de încasat pe concedii medicale cu alte sume pe care le au de plată la bugetul statului
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Un reprezentant al Chery nu a dorit să facă comentarii.

Chery Auto, înființat în 1997, este unul din cei mai mari exportatori de mașini din China și unul dintre puținii care nu sunt listați. Este un activ cheie al Chery Group, care este de asemenea implicat în servicii financiare și în imobiliare, scrie Agerpres.

După ani de declin, piața IPO din Hong Kong pare să fie în curs de redresare, sprijinită de stimulentele anunțate luna trecută de autoritățile de la Beijing, care au dus la creșterea cotațiilor firmelor din China. Până acum în urma listărilor din Hong Kong s-au obținut în acest an 7,2 miliarde de dolari, conform datelor analizate de Bloomberg.

Printre mărcile Chery Auto se află Chery, Tiggo și Arrizo, în China și peste hotare.

Luna trecută, alte surse anunțau că Chery Auto ia în considerare Europa de Est ca o opțiune pentru a doua sa facilitate de producție pe continent.

Până la finalul anului, Chery ar urma să demareze producția cu un partener local, EV Motors, la recent achiziționata fabrică din Barcelona, Spania, prima sa unitate de producție din Europa.

Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată CITEȘTE ȘI Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată

Grupul evaluează opțiunile pentru o altă uzină în regiune și ia în considerare Europa de Est ca o opțiune pentru a doua facilitate, au explicat sursele.

Și Guvernul italian este în negocieri cu Chery și alți producători auto chinezi, inclusiv Dongfeng Motor, pentru a atrage investiții în țară.

Chery vinde mașini cu combustie internă, hibride și vehicule complet electrice. Până la finalul lui 2025, Chery vrea să lanseze trei modele de SUV-uri pentru fiecare brand, cu diferite tipuri de alimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
chery
masini
bursa