Renault va aduce la Paris conceptul Twingo, care anunță mașina europeană electrică de „sub 20.000 de euro”

Renault va aduce la Paris conceptul Twingo, care anunță mașina europeană electrică de „sub 20.000 de euro”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:45

Deși nu a fost anunțat pe lista oficială a premierelor și noutăților care vor fi expuse în standul mărcii Renault, la Salonul Mondial de l’Auto din Paris, viitorul Twingo electric a reușit să-și găsească loc în calendarul mărcii franceze pentru cel mai important eveniment auto al anului.

Renault Twingo E-Tech, generația a doua, un automobil electric care îi va lua locul, teoretic, lui Spring, va putea fi văzut în premieră la Paris, în cadrul Salonului Mondial de l’Auto, potrivit unor informații transmise de compania franceză. Twingo este cel mai nou model electric anunțat de Renault în cadrul planului său de electrificare, fiind un răspuns la cererea piețelor europene de automobile accesibile, cu prețuri comparabile cu cele ale automobilelor cu combustie.

Urmărește-ne și pe Google News

Designul lui Twingo, așa cum a fost dezvăluit în cadrul imaginilor video și foto transmise de Renault anul trecut, a fost inspirat de prima generație a acestui model, care l-a făcut extrem de popular în rândul tinerilor, în urmă cu 30 de ani. Farurile și stopurile semicirculare, cu LED, forma cu proporții compate, acoperișul de sticlă, dar și mânerele ușilor inspirate de cele ale primei generații sunt câteva din trăsăturile estetice ale viitorului model electric.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Dacia ieftinește din nou Duster 3, dar scade în premieră și prețul noului Spring CITEȘTE ȘI Dacia ieftinește din nou Duster 3, dar scade în premieră și prețul noului Spring

Renault a anunțat că noul Twingo electric va fi lansat pe piață în 2026, el fiind în curs de dezvoltare în cadrul diviziei electrice Ampere. Prețul pe care îl țintește compania franceză este „sub 20.000 de euro”, pentru a deveni cel mai ieftin model electric al unei mărci europene, produs în Europa.

Mașina va fi asamblată în Slovenia, în uzina Renault din această țară, pentru a putea beneficia de toate subvențiile și programele din țările europene, iar dimensiunile sale vor fi specifice clasei A, respectiv o lungime sub 4.00 metri. Cel mai probabil, odată cu lansarea noului Twingo, Dacia va renunța la modelul Spring, care își va încheia la acel moment ciclul de viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault twingo
twingo electric
dacia spring