Guvernul va cheltui peste 3 miliarde lei pentru achiziționarea a aproape 60 de trenuri electrice noi. Pe ce rute vor circula

Guvernul va cheltui peste 3 miliarde lei pentru achiziționarea a aproape 60 de trenuri electrice noi. Pe ce rute vor circula
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:16

Guvernul va cheltui 3,3 miliarde lei pentru achiziționarea a 58 de trenuri electrice noi, a anunțat premierul Ciolacu.

Investiția are în vederea conectarea marilor centre urbane.

Urmărește-ne și pe Google News
Ciolacu: Sunt de acord cu referendumul anunțat de Nicușor Dan. Nu neapărat și cu întrebările CITEȘTE ȘI Ciolacu: Sunt de acord cu referendumul anunțat de Nicușor Dan. Nu neapărat și cu întrebările
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”13 municipii reședință de județ vor fi interconectate, printre acestea fiind  Brașov, Craiova, Brăila, Galați, Bacău, Focșani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea”, a precizat șeful Executivului.

Guvernul a adoptat, printr-o hotărâre, achiziționarea a 34 de rame electrice noi de parcurs scurt de 160 de locuri – Lotul 1 al primei faze a proiectului de investiții – a căror punere în exploatare va facilita conectarea următoarelor municipii reședință de județ: Brașov, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Buzău, Brăila, Galați, Bacău și Focșani. 

Achiziția, estimată la peste 1,8 miliarde lei, reprezintă lotul 1 din Faza 1 a proiectului de investiții, include achiziționarea serviciilor de mentenanță necesare pentru funcționarea acestora și se realizează în baza studiului de fezabilitate. Durata de execuție a acestei etape a proiectului este de 41 de luni.

Câciu confirmă: Comisia Europeană reclamă României să reducă plafonul pentru încadrarea la microîntreprinderi la 88.500 euro CITEȘTE ȘI Câciu confirmă: Comisia Europeană reclamă României să reducă plafonul pentru încadrarea la microîntreprinderi la 88.500 euro

Prin altă hotărâre, Guvernul a aprobat achiziționarea a 24 de rame electrice noi de 200 de locuri - Lotul 2 al primei faze a proiectului de investiții privind conectarea centrelor urbane din România prin servicii de transport feroviar de călători cu tracțiune electrică.

Achiziția este estimată la peste 1,4 miliarde lei și aceasta etapă a proiectului va avea durata de execuție de 38 de luni. 

Achiziția celor 24 de rame electrice de 200 de locuri de scurt parcurs va contribui la creșterea confortului călătorilor și reducerea timpilor pe următoarele rute de pe rețeaua feroviară publică electrificată: Arad-Deva-Simeria; Alba-Iulia-Cluj-Napoca; Oradea Huedin.  De asemenea, va conecta următoarele municipii: Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Oradea.

viewscnt
Afla mai multe despre
trenuri
electrice
guvern
achiziție
ciolacu