Nicușor Dan: Au fost rectificate cărțile funciare care atestă calitatea de proprietar al zonei Piața Unirii

Nicușor Dan: Au fost rectificate cărțile funciare care atestă calitatea de proprietar al zonei Piața Unirii
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:48

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, precizează că au fost rectificate la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) cele patru cărți funciare care atestă calitatea de proprietar și administrator al zonei supraterane din Piața Unirii.

El menționează că Primăria analizează în prezent documentele în baza cărora s-a realizat anterior "înscrierea în fals" a Apelor Române ca administrator al zonei respective și că vor fi sesizate organele de cercetare competente, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Guvernul amână majorarea impozitelor pe locuințe până la 1 ianuarie 2026, mișcare anunțată de Profit.ro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul amână majorarea impozitelor pe locuințe până la 1 ianuarie 2026, mișcare anunțată de Profit.ro
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărți funciare care atestă Primăriei Municipiului București calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii, respectiv parc și planșeu. Instituția Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmbovița și numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal să ceară autorizații de lucrări pentru suprateran. 4 instituții ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 și Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente. În consecință, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI și vom sesiza organele de cercetare competente", a scris ediulul, pe Facebook.

Luni, Nicușor Dan contesta extrasul de carte funciară conform căruia terenul din zona Planșeului a ajuns în administrarea Ministerului Mediului. Edilul general sublinia că terenul din Parcul Unirii și partea supraterană a Planșeului Unirii se află în proprietatea Municipiului București, potrivit Hotărârii de Consiliu General nr. 186/2008.

"Apele Române au cursul apei, Dâmboviței, dar în subteran. Toți copacii aceștia, asfaltul pe care stăm noi, toate acestea sunt amenajările noastre, pentru că noi suntem administratori. Dreptul nostru de administrare rezultă dintr-o hotărâre de Consiliu General, prin care s-a făcut inventarul domeniului public al Municipiului București și care cuprinde și acest parc", a spus edilul general. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
piata unirii