Germania va reduce cheltuielile pentru a respecta regulile UE

Germania va reduce cheltuielile pentru a respecta regulile UE
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:42

Noile reguli UE vor limita și mai mult spațiul de manevră fiscală pentru bugetele Germaniei și, în următorii ani, va fi nevoie de și mai multă consolidare fiscală pentru a respecta reglementările europene, au declarat miercuri pentru Reuters o serie de surse din cadrul Ministerului de Finanțe de la Berlin.

În luna iunie a acestui an, Germania a primit de la Comisia Europeană o traiectorie de ajustare în următorii patru ani, care a servit drept bază pentru planul bugetar trimis marți de autoritățile germane. În acest document se arată că cea mai mare economie a Europei va trebui să limiteze creșterea cheltuielilor nete la 2,25% în ritm anual în 2025, de la 3,75% în acest an, au precizat sursele citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Airbus pregătește concedieri CITEȘTE ȘI Airbus pregătește concedieri
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Planul fiscal pe termen mediu mai arată că deficitul guvernamental general va fi de 2,5% din PIB în 2024, aproape la fel ca și în 2023, când deficitul a fost de 2,6% din PIB, scrie Agerpres.

Pe baza proiecțiilor, deficitul guvernamental al Germaniei se va reduce până la 1,75% din PIB în 2025.

VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere! CITEȘTE ȘI VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere!

Planul fiscal pe termen mediu al autorităților de la Berlin mai arată că raportul datorie-PIB va crește ușor, de la 62,9% din PIB anul trecut, până la 63,25% din PIB în 2024, și va rămâne la acel nivel în 2025.

Cheltuielile cu tranzacțiile financiare au drept efect o majorare a raportului datorie-PIB dar nu sunt incluse la calcul deficitului potrivit criteriilor de la Maastricht.

Noile reguli bugetare, introduse în luna aprilie, oferă statelor membre cel puțin patru ani pentru a reduce deficitul, înainte de a fi vizate de sancțiuni, care includ amenzi sau pierderea fondurilor europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
ue