Airbus pregătește concedieri

Airbus pregătește concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:39

Grupul aeronautic european Airbus intenționează să concedieze până la 2.500 de angajați de la divizia de apărare și cea spațială, după pierderile înregistrate cu proiectele de sateliți, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Compania vrea să concedieze 7% din forța sa de muncă de la cele două divizii până la mijlocul lui 2026, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Marcel Ciolacu: Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, în valoare de peste 3,3 miliarde de lei, din bani europeni CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, în valoare de peste 3,3 miliarde de lei, din bani europeni
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Reprezentanții Airbus nu au dorit să facă comentarii.

Airbus construiește sateliți, avioane de transport și are o prezență importantă în programele europene de rachete, de luptă și de lansare în spațiu. Afacerile sale au fost afectate de costurile mari cu sistemele spațiale, inclusiv OneSat, de întârzierile și sporirea costurilor în domeniul apărării.

Concedierile, anunțate prima dată de AFP, vin după un program îndelungat de revizuire a eficienței la divizia de apărare și cea spațială, cu numele de cod ATOM.

Anul acesta, directorul general Guillaume Faury le-a spus jurnaliștilor că Airbus caută oportunități pentru impulsionarea activităților la divizia de apărare și cea spațială, în special la sateliți.

În iulie, cel mai mare producător mondial de avioane a avertizat asupra profitului și a înrăutățit ținta totală de livrări din acest an la 770 de aeronave, de la 800, amânând din 2026 în 2027 obiectivul de a avea o producție lunară de 75 de avioane cu fuselaj îngust. Livrările Airbus sunt afectate de deficitul de motoare și alte componente, în condițiile în care lanțul de aprovizionare din industria aerospațială nu reușește să se redreseze după pandemie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
concedieri