Germania va vota împotriva tarifelor UE pentru vehiculele electrice din China

Germania va vota împotriva tarifelor UE pentru vehiculele electrice din China
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:26

Germania va vota împotriva introducerii tarifelor Uniunii Europene pentru vehiculele electrice din China, au declarat pentru Reuters persoane care cunosc această problemă, citate de Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 pentru construcția de autostrăzi CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 pentru construcția de autostrăzi
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Surse apropiate situației au declarat miercuri că Franța, Grecia, Italia și Polonia vor vota vineri în favoarea unor tarife de până la 45% la importurile de vehicule electrice fabricate în China, suficient pentru a promova măsurile comerciale cele mai importante ale Uniunii Europene, riscând potențiale represalii din partea Beijingului.

Comisia Europeană, care desfășoară o investigație anti-subvenții referitoare la vehiculele electrice fabricate în China, și-a prezentat propunerea de tarife finale celor 27 de state membre ale UE pentru un vot așteptat vineri.

Sprijinul reprezintă un impuls semnificativ pentru Bruxelles, deoarece urmărește unul dintre cele mai ample cazuri comerciale din toate timpurile.

Rămâne neclar cum va vota cea mai mare economie din regiune și principalul producător de mașini, Germania.

Conform regulilor UE, Comisia poate impune tarifele pentru următorii cinci ani, cu excepția cazului în care o majoritate calificată din 15 țări UE, reprezentând 65% din populația UE, votează împotriva planului.

Franța, Grecia, Italia și Polonia vor vota pentru, au declarat oficiali și surse din aceste țări, pentru Reuters. Împreună, ei reprezintă 39% din populația UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
masini
china