Celebrul restaurant bucureștean „Doi Cocoși”, amplasat lângă Lacul Străulești, cu o istorie de peste 100 de ani, a fost demolat în totalitate cu buldozere, confirmând informațiile anunțate în mai multe rânduri de Profit.ro.
VEZI AICI ȘI VIDEO A început demolarea celebrei terase Stuf din Vama Veche
În locul celebrului restaurant, din sectorul 1 al Capitalei, va fi ridicat un ansamblu rezidențial cu două subsoluri, parter și 9 etaje, în total 102 apartamente, confimă Libertatea informațiile Profit.ro, cu o relatare la fața locului.
VEZI MAI JOS MESAJUL PROPRIETARILOR ȘI VIDEO CU LUCRĂRILE DE DEMOLARE
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Sursele Profit.ro spun că Gheorghe Nețoiu ar fi ieșit din afacere pentru că vrea să se mute în Dubai, unde are în proprietate mai multe apartamente de lux. Prețul total obținut de Nețoiu prin ieșirea din afacerea „Doi Cocoși“ este de 1,2 milioane de euro.
Restaurantul era amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște nr 8, și vizitat de numeroși fotbaliști. George Butunoiu spune despre el că a fost construit ca han, acum mai bine de 100 de ani, apoi a ajuns restaurant. „Actualul proprietar îl conduce încă din 1979. Pe vremea comuniștilor, și o bună perioadă după aceea, Doi Cocoși era faimos printre restaurantele cu specific tradițional românesc“, scrie Butunoiu pe site-ul său Restocracy.
CITEȘTE ȘI VIDEO Arabia Saudită inaugurează o insulă de lux, primul proiect în megalopolisul futurist Neom Firma Complexul Turistic International Doi Cocosi a fost avizată să demoleze toate cele 7 corpuri de clădiri din complex, mai exact complexul turistic în sine, un minihotel, o sală de forță, birouri, un magazin, un atelier și un atelier pentru tipăriri cu o suprafață construită de circa 2.200 de metri pătrați.
Compania a fost autorizată să construiască în loc un ansamblu rezidențial cu două subsoluri, parter și 9 etaje, ultimele 3 retrase, care să cuprindă 102 apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Noua construcție propusă va avea o suprafață desfășurată de circa 18.700 de metri pătrați și va ocupa aproximativ jumătate din teren.
Familia Borcea mai lucrează la un proiect rezidențial în zona de sud a Constanței printr-o firmă deținută în proporție de 50% de Patrick Borcea, fiul lui Cristian Borcea.
De asemenea, în 2020, a intrat într-o tranzacție de vânzare a unor terenuri de pe malul lacului Tei, necesare grupului maghiar Cordia pentru realizarea unui drum de acces către un viitor complex rezidențial, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.
În plus, familia Borcea, alături de impresarului Marcel Avram, celebru pentru organizarea concertului Michael Jackson în România, și partenerii acestuia mai dețin un teren ce vine în continuarea celui vândut către Cordia și care întregesc fosta bază sportivă și de agrement Tei-Toboc, București, unde a avut sediu și postul de televiziune Tele 7 ABC. Pentru acest teren, One United Properties este în discuții de achiziție cu proprietarii, cu scopul de a construi în acest loc un proiect cu peste 600 de apartamente premium, potrivit surselor Profit.ro.
Totodată, compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, așteaptă avizarea unui ansamblu rezidențial premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City, București, o zonă care a atras deja investitori precum Dan Șucu, Raul Doicescu, Omar Akili și milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc la rândul lor aici mii de apartamente.
În 2020, Cristian Borcea și-a vândut unei companii farmaceutice apartamentul pe care îl deținea în Miami, la un preț de 1,9 milioane de euro, potrivit presei sportive.
Recent, cum a anunțat Profit.ro, familia Cristi Borcea a vândut hotelul Pam Beach cu peste 9 milioane euro.
După nouă luni de detenție, Cristian Borcea a ieșit din închisoare în noiembrie 2019, după condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. Aceasta a fost a doua oară când Cristi Borcea a făcut închisoare. Prima dată a execuat patru ani și patru luni în dosarul transferurilor de jucători de fotbal.
Numărul locuințelor finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an a fost mai mic cu aproximativ 23%, comparativ cu rezultatul înregistrat în prima jumătate a lui 2023.
Compania de consultanță imobiliară SVN România a estimat că în 2024 ar putea fi livrate aproximativ 17.500 de locuințe noi în București și împrejurimi, în funcție de respectarea graficelor de dezvoltare, un rezultat care, dacă s-ar înregistra, ar marca o scădere de circa 16,5% față de volumul de livrări înregistrat în 2023.
În același timp, numărul caselor și apartamentelor vândute în București și împrejurimi în primele opt luni din acest an este în creștere cu aproape 19% față de perioada similară a anului anterior.
„Suprafața autorizată spre construire în proiecte rezidențiale s-a redus la aproximativ jumătate în ultimii ani în București, într-un context de creștere anuală a numărului de locuințe vândute cu peste 25% în primele șase luni din acest an. Scăderea numărului de locuințe noi finalizate pe o perioadă de mai mulți ani, coroborată cu creșterea tranzacțiilor, va duce la o creștere semnificativă de prețuri, Cluj – Napoca fiind un exemplu în acest sens. Piața rezidențială din București trece în prezent prin cel mai bun moment din punct de vedere al accesibilității cumpărării unei noi locuințe, însă această situație nu se va menține dacă parametrii actuali ai pieței rămân neschimbați”, consideră Victor Vremera, COO SVN Romania.