Renault vinde un pachet din compania de reciclare a mașinilor unui gigant al deșeurilor. „ O mașină este reciclabilă în procent de 85%.”

Renault vinde un pachet din compania de reciclare a mașinilor unui gigant al deșeurilor. „ O mașină este reciclabilă în procent de 85%.”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris ieri, 23:20

Compania The Future is Neutral, fondată de Renault Group pentru a se ocupa de reciclarea mașinilor electrice, va avea un nou acționar, odată cu vânzarea unui pachet de către Renault, și va oferi servicii întregii industrii auto.

Grupul SUEZ, specializat în recircularea apei și în reciclarea deșeurilor, va prelua un pachet de 20% din compania The Future is Neutral, înființată de Renault ca divizie specializată în reciclara mașinilor electrice, în special a bateriilor și materialelor refolosibile care se regăsesc într-o mașină electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Șantierul naval Damen Galați construiește primul portavion de drone din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Șantierul naval Damen Galați construiește primul portavion de drone din Europa
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Odată cu această tranzacție, cei doi acționari vor veni cu un aport de capital de 140 milioane de euro, pentru dezvoltarea companiei.

„Decizia SUEZ de a face echipă cu noi în The Future Is NEUTRAL este o dovadă în plus a relevanței acestui model de afaceri pe care l-am pus în practică. Investiția noastră comună ne va permite să accelerăm spre atingerea obiectivului nostru: oferirea unei platforme deschise de economie circulară care să răspundă nevoilor întregului sector auto. Facem acest lucru prin consolidarea activităților existente și prin noi soluții de reciclare în circuit închis, de la automobil la automobil”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Sabrina Soussan, președinte SUEZ, amintește de importanța materiilor prime secundare, care pot fi obținute din reciclare. „Prin investiția în The Future Is NEUTRAL, alături de Renault Group, SUEZ își întărește capacitatea de a sprijini jucătorii din industria auto în tranziția lor ecologică. Asigurarea aprovizionării cu materii prime secundare este o provocare cheie pentru sectorul auto în următorii ani. Expertiza noastră în reciclarea și valorificarea deșeurilor va face posibilă sprijinirea transformării sectorului și reducerea dependenței acestuia de materiile prime noi.”

FOTO Un VW ID.7 a reușit să parcurgă 800 de km cu o singură încărcare, cu un consum mai mic decât Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO Un VW ID.7 a reușit să parcurgă 800 de km cu o singură încărcare, cu un consum mai mic decât Dacia Spring

Potrivit informații transmise, compania The Future is Neutral oferă servicii de reciclare întregii industrii auto, dealeri, asiguratori și clienți individuali. SUEZ are experiență în reciclarea autovehiculelor atât la nivel de constructori de automobile și producători de echipamente, cât și la nivel de oțelării și topitorii. De asemenea, are capacitatea de gestionare a deșeurilor auto, inclusiv prin valorificarea materialelor obținute și capacitatea de  produce fluxuri de materii prime reciclate.

Datele Renault arată că o mașină este reciclabilă în proporție de 85%, dar în prezent integrează mai puțin de 30% materiale reciclate. Un proces elaborat poate prelungi durata de viață a mașinilor prin reutilizarea, recondiționarea, repararea și refabricarea pieselor care pot fi utilizate.

În fiecare an, în Europa, în jur de 11 milioane de vehicule sunt casate. Exploatarea acestei resurse face posibilă recuperarea pieselor aflate încă în stare bună și extragerea materialelor pentru reciclare pentru limitarea utilizării resurselor naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
suez
reciclare masini
reciclare baterii