DB Cargo anunță concedieri

DB Cargo anunță concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:42

DB Cargo, divizia de de transport feroviar de marfă a companiei de stat Deutsche Bahn, a anunțat joi un plan de restructurare, care va duce la pierderea a 2.300 de locuri de muncă, după luni de negocieri între sindicate și Consiliul angajaților, transmite DPA.

Planul este menit să apropie compania de nevoile clienților, înființând noi divizii de afaceri care se vor concentra pe sectoarele cheie, inclusiv oțel, auto, materii prime și bunuri de consum. Fiecare divizie va opera ca o companie independentă, fiind responsabilă pentru proprii angajați, locomotive și vagoane de marfă, a informat DB Cargo, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Vânzările BMW și Mercedes, afectate de cererea redusă și concurența strânsă din China CITEȘTE ȘI Vânzările BMW și Mercedes, afectate de cererea redusă și concurența strânsă din China
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În condițiile în care sectorul logistic rămâne sub presiune, „reacționăm la aceste evoluții și ne așteptăm la noi ajustări”, fiind posibile noi concedieri, în special în sectorul administrativ.

Miercuri, după luni de discuții, Consiliul central al angajaților a ajuns la un acord privind viitorul DB Cargo. Cosima Ingenschay, vicepreședintele sindicatului EVG, a explicat dificultățile negocierilor, și a declarat că „lipsa sprijinului politic și managementul ineficient” au contribuit la dificultățile economice cu care se confruntă compania.

DB Cargo, care are aproximativ 31.000 de angajați, se confruntă cu pierderi de ani de zile. În primul semestru din 2024 compania a înregistrat pierderi operaționale de peste 260 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
db cargo
concedieri