Arhiva online Internet Archive, atacată de hackeri. 31 milioane de conturi afectate

Arhiva online Internet Archive, atacată de hackeri. 31 milioane de conturi afectate
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:39

Serviciul online Internet Archive (Wayback Machine), de arhivare a paginilor de internet, filmelor, melodiilor, articolelor și alte materiale, a fost atacat de hackeri.

Mai mulți utilizatori au semnalat că au accesat website-ul și au primit o notificare prin care erau informați că Internet Archive se confruntă cu o breșă de securitate, potrivit TechCrunch.

Urmărește-ne și pe Google News
Telefericul de pe Tâmpa intră în lucrări de modernizare până în primăvară CITEȘTE ȘI Telefericul de pe Tâmpa intră în lucrări de modernizare până în primăvară
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Ai simțit vreodată că Internet Archive funcționează ca pe bețe și este mereu pe punctul de a suferi o breșă de securitate catastrofală? Tocmai s-a întâmplat. Ne vedem cu 31 de milioane dintre voi pe HIBP!”, au fost informați utilizatorii.

HIBP se referă la „Have I Been Pwned?”, un website pe care oamenii pot căuta dacă datele lor, spre exemplu adresa de email, fac parte dintr-o scurgere de date cauzată de un atac cibernetic, arată StartUp Cafe.

HIBP a confirmat ulterior scurgerea de date, confirmând că cele 31 de milioane de adrese de email și nume de utilizator au fost furate.

De asemenea, The Verge scrie că site-ul s-ar fi confruntat cu atac tip DDoS. Fondatorul Internet Archive, Brewster Kahle, a sugerat, la rândul său, că ar putea urma mai multe astfel de atacuri.

Vânzările BMW și Mercedes, afectate de cererea redusă și concurența strânsă din China CITEȘTE ȘI Vânzările BMW și Mercedes, afectate de cererea redusă și concurența strânsă din China

Într-un atac de tip DDOS, mai multe dispozitive controlate de hackeri încearcă să acceseze simultan un site, suprasolicitând serverele. Din această cauză, persoanele care vor să acceseze legitim site-ul respectiv nu reușesc, așteptând încărcarea informațiilor fără succes.

Serviciul Internet Archive susține că și-a curățat sistemele și și-a îmbunătățit securitatea, în urma atacului.

Internet Archive este o organizație non-profit care a lansat o bibliotecă digitală de pagini de internet și alte materiale online. Site-ul susține că funcționează după regulile unei biblioteci clasice, oferind acces gratuit cercetătorilor, istoricilor și altor utilizatori.

„Am început în 1996 prin arhivarea internetului în sine”, susține Internet Archive. „Avem peste 28 de ani de istorie web accesibilă prin Wayback Machine și lucrăm cu peste 1.200 de biblioteci și parteneri”, mai spun reprezentanții site-ului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
internet archive
hackeri