Vânzările anuale ale IKEA au scăzut, după ce retailerul a redus prețurile

Vânzările anuale ale IKEA au scăzut, după ce retailerul a redus prețurile
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:48

Grupul suedez IKEA, cel mai mare retailer de mobilier din lume, a raportat un declin de 5% al vânzărilor anuale, după reducerea prețurilor, în încercarea de a atrage mai mulți cumpărători și a-și menține cota de piață, dar a anunțat că se așteaptă la o redresare anul viitor, transmite Reuters.

Ingka Group, entitatea care deține 90% din magazinele de mobilă IKEA din întreaga lume, a raportat în anul financiar care s-a încheiat la 31 august 2024 vânzări de 39,6 miliarde de euro (43,3 miliarde de dolari). Ponderea vânzărilor online a urcat la 28%, de la 26% în 2023, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Mega Image anunță definitivarea angajamentelor ”care să asigure o bună funcționare a pieței”, după ce autoritatea de concurență va aproba preluarea Profi de către grupul Ahold Delhaize CITEȘTE ȘI Mega Image anunță definitivarea angajamentelor ”care să asigure o bună funcționare a pieței”, după ce autoritatea de concurență va aproba preluarea Profi de către grupul Ahold Delhaize
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Pe toate piețele noastre ne-am confruntat cu o încetinire a economiei și a industriei de mobilier și decorațiuni interioare, aproape simultan. Să fiu sincer, nu am mai experimentat așa ceva din 2008”, a afirmat Jesper Brodin, directorul general al Ingka Group.

După o scădere a vizitelor în magazine și a cantităților vândute, IKEA a decis să reducă prețurile, ceea ce a dus la creșterea numărului de clienți și a vânzărilor, a adăugat Brodin.

Pe piețele unde este prezent Ingka Group s-au făcut investiții de peste 2,1 miliarde de euro iar cota sa globală de piață s-a menținut la 5,7%.

În 2025, IKEA se așteaptă la o redresare a vânzărilor, în urma scăderii dobânzilor.

Vizitele la magazine au crescut anul acesta cu cu 3,3%, la 727 milioane, mai lent decât avansul de 7,4% din 2023. Numărul de magazine nou deschise a scăzut la 41, de la 60, iar anul viitor ar urma să se ajungă la 58.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
vanzari