FOTO Auchan și Leroy Merlin instalează panouri fotovoltaice pe magazine

FOTO Auchan și Leroy Merlin instalează panouri fotovoltaice pe magazine
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Retailerii francezi Auchan și Leroy Merlin au instalat peste 27.000 de panouri fotovoltaice pe 28 de magazine,instalațiile acoperind aproximativ 20% din consumul de energie al fiecărui magazin și conducând la o producție totală aproximativă de peste 14.000 MWh pe an. 

16 magazine Auchan și 12 din rețeaua Leroy Merlin din țară fac parte dintr-un amplu proiect de echipare cu panouri fotovoltaice, acestea acoperind o suprafață totală de peste 63.000 mp. Pe acoperișul fiecărui magazin sunt instalate, în medie, aproximativ 1.000 de panouri, cu o putere medie de 400 W / panou, asigurând astfel până între 20-30% din consumul energetic al unui magazin.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO O țeavă de gaze a explodat în mijlocul unei intersecții din Capitală CITEȘTE ȘI VIDEO O țeavă de gaze a explodat în mijlocul unei intersecții din Capitală
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La finele anului trecut a fost anunțat că Auchan a decis să producă energie din surse regenerabile pe 16 hipermarketuri din România.

Demersul este lansat cu ajutorul companiei franceze Helexia, a cărei intrare în România a fost anunțată anterior de Profit.ro.

În toamnă, Profit.ro a mai anunțat că Auchan Renewable Energy SRL, subsidiara de comercializare de electricitate a gigantului retail Auchan România SA,a primit licență de furnizor de energie electrică din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Retailerul susține că și-a propus o reducere cu 40% a consumului de energie al magazinelor și utilizarea energiei electrice 100% din surse regenerabile până în 2030. Compania a finalizat recent instalarea panourilor fotovoltaice pe 4 dintre magazinele sale, iar cele de pe acoperișul Auchan Coresi din Brașov sunt deja funcționale.

Premieră la nivel mondial: Berna ar putea legaliza un tip de cocaină. În Elveția, cocaina e doar cu puțin mai scumpă decât berea CITEȘTE ȘI Premieră la nivel mondial: Berna ar putea legaliza un tip de cocaină. În Elveția, cocaina e doar cu puțin mai scumpă decât berea

FOTO Auchan și Leroy Merlin instalează panouri fotovoltaice pe magazine

Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului CITEȘTE ȘI Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului

 

FOTO Auchan și Leroy Merlin instalează panouri fotovoltaice pe magazine



În 2022, în contextul crizei energetice și în concordanță cu strategia companiei privind decarbonizarea operațiunilor, Auchan Retail România a demarat un set de acțiuni care asigură scăderea consumului energetic al companiei cu 20%. Retailerul a implementat multiple măsuri cu efect pe termen scurt și mediu, iar inițiativele, dezvoltate pe mai multe paliere, vin în completarea investițiilor deja existente pentru proiectele de eficiență energetică, parte din Planul pentru Climat 2030.

Reducerea consumului de energie a fost o prioritate și în anii precedenți, Auchan reușind să diminueze consumul în perioada 2014-2020 cu încă 20%.

FOTO Investiție de 1,5 milioane euro în platforma Independența Sibiu, vechi hale de producție vor fi transformate în hub CITEȘTE ȘI FOTO Investiție de 1,5 milioane euro în platforma Independența Sibiu, vechi hale de producție vor fi transformate în hub

La începutul anului 2023, Auchan România a înființat Auchan Renewable Energy, firmă care are ca obiectiv cumpărarea și furnizarea de energie către locațiile Auchan, precum și dezvoltarea de proiecte de eficiență energetică – panouri fotovoltaice, stații de încărcat mașini electrice și proiecte de eficientizare a consumului de energie. În plus, în premieră, în 2024, Auchan va cumpăra energie direct de pe piața liberă pentru 3 dintre magazinele sale.

Auchan România are în portofoliu peste 430 de magazine, cuprinzând 28 de hipermarketuri și 7 supermarketuri Auchan, 5 hipermarketuri Atac Hiper Discount, magazinul Auchan Go, aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, 1 magazin în franciză Simply by Auchan, precum și magazinul online auchan.ro.

Compania a avut o cifră de afaceri cu taxe în 2023 de peste 1,6 miliarde de euro.

De asemenea, în România funcționează 21 de magazine Leroy Merlin, cu aproape 3.500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

Creată în 2010, Helexia este o subsidiară a Voltalia (cod ISIN Euronext Paris: FR0011995588), fiind specializată în performanța energetică a clădirilor și în producția de energie fotovoltaică la fața locului (acoperișuri și carporturi solare).

Cu 415 angajați în 10 țări, Helexia a finalizat circa 1.000 de proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 198 MW în funcțiune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
helexia