Germanii de la SFC Energy deschid o fabrică la Cluj-Napoca

Germanii de la SFC Energy deschid o fabrică la Cluj-Napoca
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 14:07

SFC Energy AG, prodiucător de pile de combustie pe bază de hidrogen și metanol pentru soluții de alimentare hibride, deschide o unitate de producție la Cluj-Napoca.

“Legătura care există între SFC și România, stat membru UE, veche de mai bine de un deceniu s-a intensificat în ultimii ani. În octombrie 2011, ca parte a obiectivului său strategic de a deveni un furnizor global, SFC Energy a achiziționat compania olandeză PBF Group B.V., care era activă în România din 2009. La acel moment, unitatea avea aproximativ 20 de angajați. Datorită creșterii cererii pentru soluțiile SFC în ultimii ani, forța de muncă a fost extinsă la 115 angajați. Prin urmare, aproximativ 30% din totalul forței de muncă globale a SFC, de 421 de angajați la sfârșitul primului semestru al anului 2024, va avea sediul în România, ceea ce subliniază importanța cheie a site-ului pentru întregul grup”, se arată într-un comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Principalele resurse de energie primară au scăzut CITEȘTE ȘI Principalele resurse de energie primară au scăzut
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Clădirea are o suprafață de 4 600 de metri pătrați, oferind un spațiu mai mult decât dublu față de amplasamentul anterior. Alimentarea cu energie este asigurată și de un sistem fotovoltaic.

Obiectivul este de a atinge o capacitate de producție de 3.000 de pile de combustie până la sfârșitul anului. Până la sfârșitul anului 2028 este planificată o extindere treptată până la 30.000 de pile de combustie pe an.

„Extinderea capacităților de producție este un pas important pe calea creșterii noastre și o contribuție concretă la decarbonizare. Împreună cu dublareaa capacității noastre din Swindon (Marea Britanie) și extinderea succesivă a capacității noastre de celule de combustibil aici, la Cluj, suntem capabili să creștem ritmul și performanța pentru clienții noștri la un nou nivel”, a spus Dr. Peter Podesser, CEO al SFC Energy AG.

SFC Energy este un furnizor de pile de combustie pe bază de hidrogen și metanol direct pentru soluții de alimentare hibride staționare, portabile și mobile. Societatea distribuie produsele sale  în întreaga lume și a vândut până în prezent peste 65 000 de pile de combustie.

Compania are sediul central în Brunnthal/Munchen, Germania, și are filiale operaționale în Canada, India, Țările de Jos, România, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sfc energy
hidrogen