Panouri fotovoltaice pe refugiile montane din județul Harghita

Panouri fotovoltaice pe refugiile montane din județul Harghita
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 18:13

Salvamontiștii harghiteni au demarat lucrări de reabilitare la nouă refugii turistice din județ, anunță Agenția de presă Rador.

Cinci au fost deja reabilitate, printre care și refugiul Piatra Altarului, unde a fost refăcut acoperișul, a fost amenajat interiorul și s-a montat un panou solar care să asigure o alimentare minimală cu energie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Cine poate primi ajutoare de stat PNRR pentru a construi fabrici de panouri solare în România. Surpriză: cel mai ambițios proiect, prezentat și la Guvern, a fost respins CITEȘTE ȘI Cine poate primi ajutoare de stat PNRR pentru a construi fabrici de panouri solare în România. Surpriză: cel mai ambițios proiect, prezentat și la Guvern, a fost respins
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Lucrările s-au realizat printr-un proiect inițiat și dezvoltat la nivel național de Salvamont Gorj, cu sprijinul Transelectrica.

„Am montat panou fotovoltaic pe un refugiu și vom monta pe încă două panouri fotovoltaice, pentru a putea încărca măcar un telefon în refugiul respectiv. Aceasta este o încercare de a vedea cum reacționează turiștii la aceste panouri”, spune directorul Salvamont Harghita, Fekete Ors.

În funcție de răspunsul turiștilor la panourile electrice, Salvamont Harghita ia în calcul extinderea proiectului și la celelalte refugii din județ.

viewscnt
Afla mai multe despre
refugii
panouri fotovoltaice