VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat

VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 20:36
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), cu amenajarea primei organizării de șantier, din cele patru de pe traseu, în zona comunei Cârța, județul Sibiu, anunță autoritățile.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Aici vor fi cazați peste 400 de muncitori dar vor exista și birouri pentru personalul tehnic.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România

Adiacent va exista și o zonă de producție unde au fost aduse deja câteva zeci de utilaje și se lucrează la asamblarea stațiilor de producere a asfaltului și a betonului necesar pentru construcția autostrăzii.

 
În curând, constructorul din Turcia urmează să între efectiv în teren și să înceapă amenajarea drumurilor tehnologice de pe culoarul lotului 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș, care se întinde pe 17,5 km între Arpașu de Jos și Sâmbăta de Sus.
VIDEO Wizz Air și-a parcat avioane fără motor într-o bază militară CITEȘTE ȘI VIDEO Wizz Air și-a parcat avioane fără motor într-o bază militară

Antreprenorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS este în faze avansate de proiectare pentru construcția întregii secțiuni Sibiu - Făgăraș a A13, pe o lungime totală de 68 de km, care se împarte în următoarele loturi:

- Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu - Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ 105G) în lungime de 14,25 km;
- Tronsonul 2: Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km;
- Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) în lungime de 17,61 km;
- Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) la care se adaugă drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).
 
- 7 noduri rutiere;
- 90 poduri;
- 12 viaducte;
- 2 Centre de întreținere și coordonare și un punct de sprijin;
- 4 parcări;
 
Lucrările trebuie finalizate în 3 ani și au o garanție de 10 ani.
 
Luna trecută a fost anunțat că firma turcă Karmod va construi o tabără pentru muncitori, cu o capacitate de 1.500 de persoane, pentru proiectul autostrăzii Făgăraș – Sibiu.
 
Tabăra este executată folosind modele de containere demontabile, transportate în România pe cale rutieră.
FOTO Start pentru modernizarea unui nou tronson de drum național CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru modernizarea unui nou tronson de drum național

Compania a punctat că structurile containerelor sunt echipate cu izolație specială pentru a rezista la condițiile dure de iarnă din Munții Carpați.

În februarie a început proiectarea și pe tronsoanele 1 și 2 ale autostrăzii Sibiu – Făgăraș, parte a A13. Practic, în acest moment, pentru toate cele 4 tronsoane (68,04 km) a fost emis Ordin de Începere pentru fazele de proiectare, care vor avea o durată de 12 luni. 
 
Pentru tronsonul 3 faza de proiectare a început în data de 16 octombrie 2023, iar pentru tronsonul 4 proiectarea a început în data de 15 ianuarie 2024.
VIDEO Alstom și PESA pregătesc semnarea contractelor cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula CITEȘTE ȘI VIDEO Alstom și PESA pregătesc semnarea contractelor cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula

Ulterior finalizării Proiectelor Tehnice se va intra în faza de execuție a lucrărilor pe toate cele 4 tronsoane, care va dura 36 de luni.

Antreprenorul turc (Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS) are la dispoziție 6,4 miliarde de lei (fără TVA) pentru construcția întregii secțiuni Sibiu - Făgăraș a A13:
VIDEO Cum arată aeroportul ultramodern din România care va deveni al doilea din țară, după Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată aeroportul ultramodern din România care va deveni al doilea din țară, după Otopeni

Tronsonul 1: #Boița (Autostrada #Sibiu - #Pitești) - #Avrig - #Mârșa (DJ 105G) în lungime de 14,25 km,

VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat
 
Tronsonul 2: #Mârșa (DJ105G) – #ArpașudeJos (DN1) în lungime de 19,92 km,
 
Tronsonul 3 (Arpașu de Jos (#DN1) – Sâmbăta de Sus (#DJ105B) în lungime de 17,61 km,
 
Tronsonul 4 (Sâmbăta de Sus (#DJ105B) - #MunicipiulFăgăraș (16,26 km) la care se adaugă drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).
 
Finanțarea este asigurată din Programul Transport (#PT), iar pe traseul acestei secțiuni urmează să fie construite:
BMW - audiat pentru manipularea emisiilor la unul din SUV-urile mărcii CITEȘTE ȘI BMW - audiat pentru manipularea emisiilor la unul din SUV-urile mărcii

- 7 noduri rutiere: Boita, Avrig, Arpasu, Victoria, Sambata, Ileni, Fagaras

- 24 poduri peste Autostrada Sibiu Fagaras
 
- 63 poduri peste alte tipuri de obstacole (cursuri apa, drumuri)
 
- 3 poduri pe drum de legatura intre Autostrada Sibiu- Fagaras si DN1
 
- 12 viaducte pe autostrada Sibiu - Fagaras
 
- 2 Centre de intretinere si coordonare
 
-  1 punct de sprijin
 
- 2 spatii de servicii S3
 
 - 2 spatii de servicii S1
 
La finele anului trecut a fost anunțat că ă un lot al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13) au început forajele geotehnice.
 
 
VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat
 
Până la finalul anului 2027 trebuie să fie puși în circulație toți cei 68 de kilometri ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13), a transmis luna trecută ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cu ocazia semnării contractelor pentru tronsoanele 1 și 2 cu turcii de la Makyol.

Tronsonul 1 (Boița – Avrig – Mârșa) are o lungime de 14,25 km, o valoare de 1,89 miliarde lei (fără TVA) și va asigura descărcarea în Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

TABEL Ieftiniri de 11 bani în weekend. Benzina coboară sub 6,5 lei, iar motorina sub 7,15 lei CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri de 11 bani în weekend. Benzina coboară sub 6,5 lei, iar motorina sub 7,15 lei

Tronsonul 2 (Mârșa – Arpașu de Jos) are o lungime de 19,92 km și o valoare de 1,54 miliarde de lei (fără TVA).

„Ambele tronsoane trebuie să fie construite în 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție)”, a precizat Grindeanu, potrivit brasov.net.

Ministrul a adăugat că același antreprenor turc construiește tronsoanele 3 (Arpașu de Jos – Sâmbăta de Sus) cu o lungime de 17,61 km și 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș) în lungime de 16,26 km ale acestei autostrăzi dar și un drum de legatură cu DN1, în lungime de 5,6 km.

VIDEO - ANUNȚ OFICIAL „Gaura” din Autostrada Transilvania a fost rezolvată, când va fi deschis tronsonul CITEȘTE ȘI VIDEO - ANUNȚ OFICIAL „Gaura” din Autostrada Transilvania a fost rezolvată, când va fi deschis tronsonul

Celălalt contract este cel pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) a Autostrăzii Transilvania (A3).

Constructorul român Construcții Erbașu are la dispoziție 884,12 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare, 18 luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe această secțiune de autostradă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada făgăraș – sibiu
drumuri