SUA au lansat o investigație privind 781.000 de vehicule Jeep mai noi, din cauza informațiilor de incendii sub capotă

SUA au lansat o investigație privind 781.000 de vehicule Jeep mai noi, din cauza informațiilor de incendii sub capotă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

O agenție pentru siguranță auto din SUA a anunțat că deschide o investigație asupra a peste 781.000 de vehicule utilitare sport Jeep Wrangler și Gladiator mai noi, după raportări despre incendii produse sub capotă, relatează Reuters.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că a deschis o investigație referitoare la nouă rapoarte de incendii și o rănire, care acoperă SUV-urile model Wrangler și Gladiator din 2021 până în 2023, majoritatea rapoartelor spunând că incendiile au avut loc în timp ce contactul era oprit.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Apple a prezentat iPhone 16 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat iPhone 16
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, , Electrica, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Producătorul Jeep, Stellantis, a declarat că cooperează în investigația preliminară, primul pas înainte ca NHTSA să solicite o rechemare de pe piață a vehiculelor, pentru remedierea problemei, scrie News.ro.

NHTSA a spus că a contactat Stellantis și a aflat despre mai multe incendii provenite de la conectorul electric al pompei de servodirecție din vehiculele Wrangler și Gladiator.

Agenția a spus că acea parte a fost situată în compartimentul motor din fața pasagerului a și coincide cu majoritatea rapoartelor de incendiu.

Unele incendii au fost semnalate la scurt timp după cumpărarea vehiculelor.

Proprietarul unui Jeep Wrangler din 2021 din Rumson, New Jersey, a spus că a început să scoată fum și în 10 minute a izbucnit în flăcări.

Proprietarul a spus NHTSA: ”fiica mea, câinii și cu mine am reușit să ieșim din mașină, dar a fost foarte înfricoșător”.

Germania își extinde controalele la toate frontierele terestre împotriva imigrației ilegale CITEȘTE ȘI Germania își extinde controalele la toate frontierele terestre împotriva imigrației ilegale

Un alt proprietar din Arizona a declarat că un Jeep Wrangler din 2021 cu doar 1.900 de mile la bord a luat foc. Proprietarul a văzut fum negru ieșind din compartimentul motor și a spus NHTSA: ”Când am oprit și am coborât din vehicul, era în flăcări și în câteva minute întreaga mașină a fost cuprinsă de flăcări și a fost o pierdere totală”.

Un proprietar din Auburn, Washington, al unui vehicul Gladiator din 2022 a declarat pentru NHTSA că după ce rulat doar 1.758 de mile a ars în timp ce era parcat lângă casa proprietarului, în ciuda faptului că nu a fusese condus timp de aproximativ două săptămâni.

Nu au existat avertismente ale unei defecțiuni și aplicația noastră Jeep a arătat că totul a fost normal când a fost folosit ultima oară”, a spus proprietarul.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep
sua
incediu