Stellantis se opune amânării obiectivelor UE privind emisiile automobilelor

Stellantis se opune amânării obiectivelor UE privind emisiile automobilelor
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 09:39

Stellantis NV, al doilea mare producător auto european, se opune oricărei decizii din partea Uniunii Europene de a amâna obiectivele privind emisiile automobilelor, care urmează să intre în vigoare în 2025, ceea ce va duce în mod potențial la dispute cu alte companii auto din regiune, transmite Bloomberg.

„Ar fi suprarealist să schimbăm acum reglementările”, a afirmat duminică, într-un interviu acordat AFP, directorul general al Stellantis, Carlos Tavares.

Urmărește-ne și pe Google News
Producția fabricilor europene de automobile s-a micșorat îngrijorător, iar multe dintre acestea riscă să se închidă CITEȘTE ȘI Producția fabricilor europene de automobile s-a micșorat îngrijorător, iar multe dintre acestea riscă să se închidă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Un purtător de cuvânt al Stellantis a confirmat declarația și a prezentat un comunicat al companiei în care se exprimă sprijinul pentru menținerea actualelor reguli. Stellantis cere continuarea acordării subvențiilor guvernamentale pentru consumatorii care achiziționează vehicule electrice (EV), scrie Agerpres.

„Toți știau de mult timp de aceste reglementări și au avut timp să se pregătească, așadar acum e momentul să avem o competiție”, a declarat Tavares, adăugând că Stellantis este pregătit de tranziția EV și de a adopta măsuri pentru a stimula vânzările.

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a pregătit o propunere ce vizează adoptarea de către UE de măsuri de urgență pentru a amâna cu doi ani obiectivele privind emisiile automobilelor, care urmează să intre în vigoare în 2025. Șeful ACEA, Luca de Meo (care este directorul general al Renault SA), a afirmat că ar vrea să vadă mai multă flexibilitate din partea UE privind reglementările.

Propunerea ACEA, consultată de Bloomberg, estimează că pentru îndeplinirea obiectivelor producătorii auto fie vor opri producția a aproximativ două milioane de mașini, fie se vor confrunta cu amenzi care ar putea ajunge la 13 miliarde de euro pentru automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
automobile