Primul oraș din lume care interzice publicitatea la combustibilii fosili și călătoriile cu avionul

Primul oraș din lume care interzice publicitatea la combustibilii fosili și călătoriile cu avionul
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 15:42

Haga, capitala Țărilor de Jos, a devenit primul oraș din lume care a interzis mesajele publicitare ce promovează produse din combustibili fosili și servicii cu emisii ridicate de carbon, precum croazierele și călătoriile cu avionul, transmite Bloomberg.

În acest sens, Consiliul Local din Haga a adoptat, vineri dimineața, un act normativ privind publicitatea stradală, care intră în vigoare la 1 ianaurie 2025.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum explică CEO-ul eSky concedierile care vor urma în România și Bulgaria într-un mail intern către angajați. Grupul polonez va închide firma din țara noastră, deși recent a preluat Thomas Cook, cea mai veche marcă de turism din lume CITEȘTE ȘI Cum explică CEO-ul eSky concedierile care vor urma în România și Bulgaria într-un mail intern către angajați. Grupul polonez va închide firma din țara noastră, deși recent a preluat Thomas Cook, cea mai veche marcă de turism din lume
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Decizia edililor din Haga vine după un apel al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, către guvernele din întreaga lume să interzică astfel de mesaje publicitare, similar cu acțiunile care vizează interzicerea publicității la țigări, începute în anii 1960.

"Haga vrea să ajungă la neutralitate climatică în 2030. În aceste condiții nu mai este adecvat să permiți publicitatea la produse generate de industria combustibililor fosili", a declarat Leonie Gerritsen, reprezentanta Partidului pentru Animale în Consiliul Local din Haga, una din susținătoarea noii prevederi, scrie Agerpres.

Haga este al treilea mare oraș și, totodată, centrul administrativ al Țărilor de Jos, găzduind parlamentul, ministerele și curtea supremă.

De asemenea, este locul unde își au sediul o serie de importante organisme internaționale, precum Curtea Internațională de Justiție, Curtea Penală Internațională și Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol).

viewscnt
Afla mai multe despre
haga
publicitate