Cotațiile la grâu scad după atenuarea temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră

Cotațiile la grâu scad după atenuarea temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 08:37

Cotațiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele șase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg.

La Bursa de cereale de la Chicago, unde se stabilesc prețurile de referință la nivel mondial, cotațiile futures pentru grâul livrat în decembrie au scăzut cu 3,5%, cel mai semnificativ declin din 5 august pe parcursul unei zile, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Mercedes-Benz și-a vândut participația la un joint venture din China pe fondul diminuării cheltuielilor pe articole de lux CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz și-a vândut participația la un joint venture din China pe fondul diminuării cheltuielilor pe articole de lux
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cotațiile au crescut săptămâna trecută cu 5%, atingând vineri cel mai ridicat nivel din mai mult de două luni, după ce Ucraina a raportat că o rachetă rusească a lovit în Marea Neagră un vapor care transporta cereale. Nava a fost avariată dar a reușit să ajungă în România și nu s-au înregistrat victime.

Reziliența exporturilor ucrainene via Marea Neagră din ultimul an a ajutat la scăderea prețurilor, față de nivelul ridicat record înregistrat după invazia Rusiei. Dar potențialele perturbări ale exporturilor, atât din Ucraina cât și din Rusia, ambele fiind producători importanți de grâu, încă pot provoca probleme pe piețe.

"Perioada de creștere a prețurilor a fost depășită, se baza doar pe temerile privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră", a explicat Ole Houe, director în cadrul Ikon Commodities.

Traderii apreciază că este un semn bun cererea slabă din China pentru evoluția prețurilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
pret
marea neagra