Ungaria a anunțat că va solicita exceptarea de la respectarea normelor de migrație și azil ale Uniunii Europene

Ungaria a anunțat că va solicita exceptarea de la respectarea normelor de migrație și azil ale Uniunii Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:15

Guvernul naționalist de la Budapesta a anunțat joi că va solicita ca Ungaria să fie scutită de la respectarea normelor de migrație și azil ale Uniunii Europene (UE), urmând exemplul Țărilor de Jos, informează EFE.

„La Strasbourg, ministrul Afacerilor Europene, Janos Boka, a confirmat că Ungaria, la fel ca Țările de Jos, consideră că este necesar să ia măsuri drastice pentru a reduce migrația ilegală și va solicita exceptarea de la normele UE privind migrația”, a declarat secretarul de stat pentru comunicare, Zoltan Kovacs, pe pagina Abouthungary.hu.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România CITEȘTE ȘI VIDEO OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Janos Boka a dat asigurări că guvernul de la Budapesta va adopta măsurile legale și administrative necesare și a adăugat că țara este și va continua să fie un „membru angajat” al spațiului Schengen de liberă circulație a persoanelor, scrie Agerpres.

Deși Comisia Europeană a sugerat că obținerea unor astfel de derogări ar putea fi amânată, Ungaria „rămâne fermă pe poziția sa”, a mai declarat ministrul.

Guvernul Ungariei consideră că „imigrația ilegală reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, iar cotele de imigranți „subminează stabilitatea” țărilor membre UE, a spus secretarul de stat pentru comunicare.

FOTO Wizz Air lansează un nou abonament cu reduceri CITEȘTE ȘI FOTO Wizz Air lansează un nou abonament cu reduceri

Comisia Europeană a raportat că va scădea 200 de milioane de euro din plățile comunitare către Ungaria, în condițiile în care Budapesta nu a plătit amenda aplicată de Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru încălcarea regulilor europene de azil, conform unei hotărâri anterioare.

În luna iunie, CJUE a decis că Budapesta nu a pus în mod deliberat în aplicare hotărârea din 2020, impunându-i o penalitate de 200 de milioane de euro, precum și o penalitate de 1 milion de euro pentru fiecare zi de întârziere a executării acestei hotărâri.

De atunci, guvernul de la Budapesta a reiterat că nu va plăti amenda, recunoscând însă că Bruxelles-ul o va putea deduce din fondurile ce îi revin Ungariei.

„I-am spus clar comisarului Ylva Johansson că Ungaria nu va plăti această amendă, așa că acestea sunt informațiile primite de Comisie”, a declarat Boka în declarații pentru portalul economic Portfolio.hu.

Guvernul premierului Viktor Orban se opune ferm migrației, o problemă ce reprezintă una din prioritățile actualei președinții rotative a Consiliului UE, exercitată de Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
migranti