Senatorii au votat din nou proiectul de lege care prevede că în cazul operatorilor economici din ramuri strategice ale economiei naționale, aflați într-o procedură de concordat preventiv, durata procedurii va putea fi prelungită, la cererea debitorului, pentru motive ”justificate”, cu cel încă 5 ani, ajungându-se astfel la un concordat neîntrerupt de până la 10 ani.
ANAF a pregătit un proiect de ordin de președinte care ar urma să introducă licitația ca procedură competitivă pentru cesiunea de către Fisc a creanțelor bugetare datorate de debitorii aflați în procedura insolvenței.
Președintele ales al SUA, republicanul Donald Trump, a confirmat că dorește să declare stare de urgență la nivel național pentru a-și implementa planul de expulzare în masă a migranților ilegali și că are în vedere folosirea forțelor armate pentru a pune în aplicare aceste expulzări, transmite AFP.
Compania TAROM pune din nou în vânzare bilete de avion la tarife începând de la 23 euro pentru zborurile într-un singur sens, pe toate rutele interne acum pentru perioada 18-20 noiembrie.
Temperaturile scăzute din ultimele zile, care au favorizat producerea zăpezii artificiale la Păltiniș, coroborat cu prognoza meteo care anunță ninsori în a doua parte a acestei săptămâni, au făcut a administratorii complexului de schi și snowboard Păltiniș Arena să anunțe mai devreme deschiderea sezonului: sâmbăta aceasta, în 23 noiembrie.
Exporturile de gaze rusești către Europa prin Ucraina – principala rută de tranzit către Uniunea Europeană – erau stabile luni, potrivit companiei energetice Gazprom, controlată de Kremlin, în ciuda întreruperii livrărilor de gaze către grupul austriac OMV, transmite BFM TV.
Camera Deputaților a decis în plen, în calitate de cameră decizională, prelungirea până la 30 martie 2025 a obligației producătorilor de gaze naturale din România de a vinde gaze din producția proprie curentă, la prețul reglementat de 120 lei/MWh, operatorului de transport și sistem Transgaz, precum și operatorilor concesionari de rețele de distribuție, pentru trei sferturi din consumul tehnologic al acestora.
Furnizorii de energie electrică din România au inclus în facturile aferente consumului din luna octombrie 2024 al clienților casnici și noncasnici noua contribuție CfD, anunțată în premieră de Profit.ro, însă Parlamentul a decis ca facturile respective să fie stornate și reemise fără noua taxă.
Parlamentul, prin vot final în Camera Deputaților, a adoptat proiectului prin care, la plățile efectuate cu carduri de credit sau de debit, operatorii economici vor avea obligația să emită bon fiscal tipărit doar la solicitarea clienților.
Parlamentul, prin votul în plen din Camera Deputațiior, a adoptat o modificare la Codul Fiscal, introdusă pe ultima sută de metri, așa cum a arătat anterior Profit.ro, pentru a scuti de impozit, până la 31 iulie 2025, câștigurile obținute de persoane fizice din investiții în criptomonede.