Guvernul intenționează să stimuleze menținerea capitalurilor proprii pozitive ale companiilor, precum și majorarea acestora, dacă este cazul, prin acordarea de bonificații la plata impozitului pe profit. Măsura este inclusă în Planul de relansare economică pregătit de Guvern și analizat de Profit.ro. Problema companiilor cu capital negativ, respectiv cu datorii mai mari decât activele totale, s-a aflat în ultimii ani pe agenda autorităților, în contextul în care legea prevede un prag minim.
Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial, în prezența președintelui Klaus Iohannis.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cum va fi relansată economia, puternic afectată după criza COVID-19, și ce se va întâmpla pe piața bancară, precum și cu fondurile de investiții și cele de pensii, bursa și societățile de asigurări va fi detaliat suplimentar de cei mai importanți jucători în domeniu la Videoconferința - Profit.ro Financial Forum „Finanțăm repornirea economiei“. Detalii pot fi aflate AICI
Circa 37%, adică 252.000, dintre firmele active în România aveau capitaluri negative la finele anului 2018, adică datorii mai mari decât activele totale. În total, 259.500 de firme aveau un nivel al capitalului sub limita reglementată, adică 38% din totalul companiilor, potrivit datelor BNR, prezentate de Eugen Rădulescu, director al Direcției de stabilitate financiară.
Autoritățile au recurs recent, în contextul crizei, la acordarea de bonificații la plata impozitului pentru a încuraja firmele să își achite impozitele.
Videoconferinta, transmisă în direct și la Profit TV, este organizată cu sprijinul: Alpha Bank, Bursa de Valori București, CEC Bank, Depozitarul Central, Fan Courier, Groupama Asigurari, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Roca Investments, Sif Banat-Crisana și Sif Muntenia.