Kelemen Hunor: Coca Cola are un profit foarte mic în România, comparativ cu alte țări. Optimizarea fiscală scoate banii din țară. ANAF lasă în pace firmele mari cu profit mic

Kelemen Hunor: Coca Cola are un profit foarte mic în România, comparativ cu alte țări. Optimizarea fiscală scoate banii din țară. ANAF lasă în pace firmele mari cu profit mic
scris 13 dec 2021

Kelemen Hunor, președintele UDMR, susține că așa-numita ”taxă de solidaritate” pe cifra de afaceri a companiilor mari este necesară pentru că unele firme nu plătesc profit, scoțându-l din țară sub formă de optimizarea fiscală. El a dat ca exemplu reprezentanța din România a Coca Cola.

”Coca Cola are un profit foarte mic, la o cifră de afaceri mare. În altă țară similară, Coca Cola are un profit mult mai mare, la o cifră de afaceri similară. În România, anumite companii merg pe optimizarea financiară, e un nume foarte frumos, dar se poate spune altfel – se scot banii din țară se facturează alte servicii și se înregistrează profitul în altă parte”, a spus liderul UDMR la Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În România, compania a raportat, anul trecut, afaceri de 2,4 miliarde lei și un profit net de 335,7 milioane lei, cu 1.470 angajați.

Cifrele Coca Cola pot fi văzute AICI

El a criticat și Fiscul, spunând că agenții fiscali nu controlează marile companii: ”Cei de la ANAF merg după companii mici și lasă în pace firmele cu cifră de afaceri mare și profit mic sau deloc. La aceste companii nu se uită. Eu o să spun lucrurilor pe nume. Dacă statul nu e în stare să adune TVA și alte taxe, înseamnă că nu e un stat puternic. Un stat puternic are reguli respectate de toți. Noi suntem interesați să avem un stat puternic”, scrie g4media.ro.

Kelemen Hunor a spus că PNL nu e de acord cu taxa propusă de UDMR și susținută de PSD, adăugând că discuțiile vor continua și în 2022. ”Nu trebuie să ne ambalăm, dar trebuie să discutăm. Să încercăm să aducem niște bani la buget”, a mai spus liderul UDMR.

El a spus că taxa ar urma să intre în vigoare la minimum 6 luni după eventuala adoptare și ar aduce la buget ”4-5 miliarde de lei pe an”.

Profit.ro a anunțat anterior că "Taxa de solidaritate" de 1%, gândită de noii guvernanți, aflați astăzi într-o alianță de conjunctură PNL-PSD-UDMR, pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, ar lovi, dacă va fi și introdusă, în peste 330 de companii, în frunte cu Automobile Dacia, OMV Petrom, Lidl, Kaufland, Ford România, Rompetrol, Dedeman, Carrefour, aflate pe primele poziții ale ierarhiei, raportat la afacerile anuale actuale.

Bugetul pentru 2022 va fi construit fãrã noi taxe, iar orice modificare a regimului fiscal va fi fãcutã în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu mediul de afaceri, a anunțat, ulterior, ministrul Finanțelor, în urma unei prime întâlniri cu oamenii de afaceri, după mai multe zile în care spectrul introducerii unei "taxe de solidaritate" a inflamat discuțiile din spațiul public.

viewscnt
Afla mai multe despre
kelemen hunor
coca cola
anaf