Investitorii străini transmit politicienilor: Cele mai multe dintre efectele economice negative pe care le reclamați sunt rezultatul legislației adoptate chiar de voi

Investitorii străini transmit politicienilor: Cele mai multe dintre efectele economice negative pe care le reclamați sunt rezultatul legislației adoptate chiar de voi
scris 20 apr 2018

Cele mai multe dintre efectele economice negative reclamate recent de politicieni sunt rezultatul legislației adoptate fără o fundamentare economică, a avertizat vineri Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a invocat joi mai multe motive, în ceea ce privește creșterea prețurilor, de la liberalizările cerute de FMI și de UE, până la faptul că importăm din state UE, unde prețurile au crescut, dar a făcut referire și la "companiile cu capital străin", care au majorat prețurile, văzând că au crescut veniturile românilor.

Urmărește-ne și pe Google News

”FIC și întreg mediul de afaceri au recomandat constant realizarea unor astfel de studii și ne exprimăm în continuare deschiderea să contribuim la acestea. Discursul politic care pune efectele nedorite doar în seama unor actori din piață, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică, nu face decât să deterioreze încrederea mediului de afaceri în România”, se arată în comunicatul publicat vineri de FIC.

FMI estimează creștere economică de 5% pentru România în 2018, dar avertizează asupra deficitului bugetar, veniturilor mici din taxe și necesității reducerii corupției CITEȘTE ȘI FMI estimează creștere economică de 5% pentru România în 2018, dar avertizează asupra deficitului bugetar, veniturilor mici din taxe și necesității reducerii corupției

FIC a atras atenția că investițiile masive anticipate de guvernanți se vor materializa cu dificultate atâta vreme cât încrederea mediului de afaceri nu va fi recâștigată.

Procentul investitorilor străini care se așteaptă la o scădere a afacerilor din România în următorul an era de 14% în martie 2018, față de 11,2% în martie 2017, conform celui mai recent indice de percepție privind atractivitatea mediul de afaceri din România, realizat în rândul membrilor FIC.

Totodată, procentul investitorilor care se așteaptă la o încetinire a afacerilor a crescut cu 76,5%, de la 6,8% în martie 2017, la 12% în martie 2018.

Acest indice este realizat doar în rândul comunității membrilor FIC, companii care au avut în 2016 o cifră de afaceri de 187 de miliarde de lei și au angajat aproximativ 200.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
investitori
politicieni