Formularul 600, prilej de dispută între vechea și noua conducere a Fiscului

Formularul 600, prilej de dispută între vechea și noua conducere a Fiscului
scris 12 ian 2018

Declarația pe care persoanele fizice care obțin venituri extrasalariale din activități inde­pendente, chi­rii, investiții, activități agricole sau alte surse, în cuan­tum cel puțin egal cu 12 salarii minime pe economie, sunt obligate să o depună anual a devenit subiect de dispută între actuala conducere a Fiscului și fostul președinte ANAF Gelu Ștefan Diaconu, actualii directori susținând că circa 210.000 persoane trebuie să depună documentul până la finele lunii ianuarie, volum care poate fi procesat, iar Diaconu afirmând că, de fapt, numărul de plătitori va fi mult mai mare, iar ANAF nu va putea procesa dosarele.

Documentul care trebuie completat, anual, este  Formularul 600, în vederea determinării contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS).

Urmărește-ne și pe Google News

"ANAF are capacitatea necesară pentru a procesa toate declarațiile fiscale obligatorii, inclusiv Formularul 600 În urma evaluării realizată la nivelul ANAF, a rezultat că un număr estimativ de 210.000 de contribuabili persoane fizice au obligația de a depune, până la data de 31 ianuarie 2018, formularul 600 în vederea determinării contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS). Prin comparație, în anul 2017, numai în cazul Formularului 200 ”Declarație privind veniturile realizate în România”, ANAF a procesat documentele aferente depuse de 515.845 de contribuabili", spune Fiscul.

ANAF anunță că modifică din oficiu vectorul fiscal al angajatorilor. Angajatorii scapă de depunerea declarației de mențiuni după schimbarea sistemului de contribuții CITEȘTE ȘI ANAF anunță că modifică din oficiu vectorul fiscal al angajatorilor. Angajatorii scapă de depunerea declarației de mențiuni după schimbarea sistemului de contribuții

Precizarea a fost transmisă după ce Diaconu a susținut că ANAF nu are această capacitate.

În replică la comunicarea ANAF, Diaconu a reacționat, spunând că este doar un tertip ieftin menit să ascundă haosul legislativ creat de Guvern, explicâd că ANAF nu are de unde să știe câte persoane fizice au avut anul trecut venituri suplimentare, în condițiile în care declarațiile fiscale trebuie depuse până în luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
diaconu