Fiscul plătește marți firmelor TVA de 1,07 miliarde lei pentru luna ianuarie

Fiscul plătește marți firmelor TVA de 1,07 miliarde lei pentru luna ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat marți că rambursează 1,07 miliarde lei din taxa pe valoarea adăugată (TVA) companiilor din România în luna ianuarie, sumele urmând să fie plătite efectiv chiar în cursul zilei de marți, ultima zi a lunii.

Din valoarea rambursată, o sumă de 39,4 milioane lei se compenseazã și 1,032 miliarde lei se restituie companiilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluționate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 25.01.2017", arată comunicatul ANAF.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Plata efectivã a TVA către companii a fost programatã pentru marți, 31 ianuarie. 

La finalul anului trecut, Fiscul a majorat cu 685,19 milioane lei, până la 1,44 miliarde lei, valoarea TVA rambursată în luna decembrie companiilor din România, la doar o zi după ce datele privind execuția bugetară au arătat un deficit bugetar la 11 luni cu mult sub nivelul programat.

Fumătorii nu au beneficiat nici în 2017 de reducerea TVA CITEȘTE ȘI Fumătorii nu au beneficiat nici în 2017 de reducerea TVA

Chiar și în aceste condiții, România a încheiat 2016 cu un deficit bugetar de 2,41% din produsul intern brut (PIB), semnificativ sub nivelul programat, de 2,8% din PIB.

Pentru acest an, guvernul a anunțat un deficit bugetar de 2,99% din PIB. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
anaf