Antifrauda a declanșat verificări în piața Pucheni. Controale timp de o lună

Antifrauda a declanșat verificări în piața Pucheni. Controale timp de o lună
scris 22 apr 2024

Inspectorii Antifraudă au declanșat acțiuni de verificare, pe o perioadă mai lungă, în piața de legume și fructe Pucheni, din capitală. Potrivit informațiilor Profit.ro, controalele durează de circa două săptămâni și vor continua pentru alte două săptămâni, așadar întreaga lună aprilie.

În timp ce alte complexuri similare din regiune nu sunt vizate de acțiuni similare, Antifrauda a luat măsuri pentru a monitoriza o eventuală reorientare a tranzacțiilor care evită plata taxelor.

Urmărește-ne și pe Google News
ANAF prezintă noile reguli la închirierea sau subînchirierea bunurilor mobile și imobile CITEȘTE ȘI ANAF prezintă noile reguli la închirierea sau subînchirierea bunurilor mobile și imobile

Acțiunile Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) sunt axate pe prevenirea, descoperirea și combaterea evaziunii fiscale.

Verificările antifraudă se efectuează ca urmare a analizelor de risc și a activităților specifice desfășurate de inspectori pe linia combaterii activităților ilicite economice.

VIDEO Record mondial: Șah jucat non-stop 58 de ore. „3 dimineața a fost momentul în care eram gata să renunț la tot...” CITEȘTE ȘI VIDEO Record mondial: Șah jucat non-stop 58 de ore. „3 dimineața a fost momentul în care eram gata să renunț la tot...”

Comerțul cu legume-fructe din locații precum Pucheni este considerat ca având un grad scăzut de fiscalizare și este vizat frecvent de acțiuni ale inspectorilor Antifraudă.

Tot în acest scop, al combaterii evaziunii, ANAF a anunțat că va extinde semnificativ lista de produse cu risc fiscal pentru care transportul este monitorizat prin sistemul e-Transport.

Noua listă ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2024, pentru a da mediului de afaceri timp să se pregătească, și va include, pe lângă actualele categorii de produse, și unele noi, cum sunt carne și organe comestibile, pești și crustacee, produse lactate, ouă, miere, tutunuri brute și deșeuri din tutun, uleiuri mineral și materiale bituminoase, săpunuri, produse pentru întreținere, lumânări și articole similare, ceară dentară, îmbrăcăminte purtată sau uzată și zdrențe (cel mai probabil pentru a supraveghea transporturi de îmbrăcăminte second hand declarate astfel).

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
controale
legume
fructe
pucheni