Bucureștenii vor plăti și în 2025 impozite și taxe locale mai mari, acum cu 10,40%, având în vedere rata inflației, potrivit procedurilor din ultimii ani, conform actului aprobat și analizat de Profit.ro.
Bucureștenii vor plăti în 2025 impozite și taxe locale mai mari cu 10,4%, având în vedere rata inflației, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința Consiliului General al Capitalei.
Indexarea pensiilor se va stabili prin legea bugetului de stat, iar până atunci se mențin drepturile din decembrie 2024, arată „Ordonanța trenuleț”.
Guvernul va opri tichetele de vacanță, dar și mierea de albine acordată gratuit la acest moment preșcolarilor și elevilor.
„Ordonanța trenuleț”, prin care este pregătită Legea bugetului de stat pentru anul viitor, menține salariile din sectorul public la nivelul lunii decembrie 2024 și îngheață angajările bugetarilor.
Ordonanța cu măsuri fiscal-bugetare de final de an, prin care se introduc de obicei măsuri necesare pentru fundamentarea bugetului statului, ar trebui să determine pentru anul 2025 tăieri și amânări de cheltuieli de circa 90 de miliarde de lei, potrivit informațiilor Profit.ro. Ordonanța trebuie adoptată înainte de finalul anului, înainte ca o parte dintre măsurile care se amână an de an să intre în vigoare, dar dificultățile în formarea unei coaliții de guvernare, după recentele alegeri parlamentare, pun sub semnul întrebării adoptarea actului normativ în termen.
Amnistia fiscală a adus la bugetul statului 5,8 miliarde de lei, potrivit datelor obținute de Profit.ro, o sumă în linie cu estimarea revizuită a Ministerului Finanțelor, de 5,5-6 miliarde de lei. Suma obținută de stat din plata de datorii în cadrul amnistiei din acest an este de 4-5 ori mai mare față de amnistiile din 2015-2016 și 2020-2022, în contextul în care Ministerul Finanțelor s-a adresat acum unui număr mare de persoane, inclusiv persoane fizice, și a recurs chiar și la înștiințări trimise prin Poștă, pentru a informa datornicii că pot beneficia de amnistie.
Telekom Romania Mobile a pierdut la Curtea de Apel București în dosarul în care a solicitat suspendarea unei decizii a ANAF privind plata a 33,5 milioane de euro (detalii AICI), impusă suplimentar grupului grec OTE, în urma unei inspecții fiscale efectuate pentru anii fiscali 2017-2021 la filiala din România.
Fabrica de echipamente și accesorii metalice Inox SA Măgurele, care anul trecut și-a extins obiectul de activitate în domeniul producției de armament și muniție, pe fondul războiului din Ucraina, intră în concordat preventiv.
Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au finalizat controlul desfășurat la un grup de societăți care a efectuat operațiuni bancare și financiare, în principal pentru achiziționarea de ceasuri de lux, sub directa coordonare a două persoane fizice de naționalitate italiană.