Compania a cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv, care suspendă executările silite și previne totodată insolvența.
Guvernul de la București va prezenta un plan pentru reducerea deficitului bugetar sub 3% pe parcursul a șapte ani, în linie cu programul Comisiei Europene, însă pachetul complet de ajustare a deficitului, conținând măsuri de consolidare fiscală (creșterea veniturilor și eventuale tăieri de cheltuieli) probabil nu va fi prezentat înaintea alegerilor parlamentare și prezidențiale programate pentru final de noiembrie - început de decembrie, potrivit agenției de evaluare financiară Moody's.
Creșterile de taxe, discutate în prezent în Parlamentul de la Kiev, sunt esențiale pentru ca Ucraina să poată respinge invazia rusă lansată în februarie 2022, a declarat vineri ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, transmite agenția DPA.
Guvernul laburist al Marii Britanii își regândește o parte a planului privind înăsprirea regulilor pentru străinii bogați ce trăiesc în țară, așa-zisa taxă pe „non-dom”, relatează Reuters, citând informații apărute în presa financiară.
Companiile din subordinea Guvernului, în jur de 200 cele mai mari firme controlate de stat, au înregistrat în primul semestru al acestui an un rezultat brut de 7,92 miliarde lei, în scădere cu 26% față de 10,7 miliarde în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Un impact major asupra profitabilității l-au avut cheltuielile totale cu salariile, în urcare cu 15%, la 10,6 miliarde lei.
Cinci persoane care în 2021 erau functionari ai direcției Antifraudă a ANAF, inclusiv trei șefi, sunt urmăriți penal de DNA, fiind acuzați de abuz în serviciu. În 2021, aceștia ar fi controlat un dezvoltator imobiliar din București și nu ar fi constatat încălcarea de către acesta a legislației fiscale.
Judecătorul național nu este obligat să aplice o decizie a curții sale constituționale care încalcă dreptul Uniunii, iar în asemenea cazuri, judecătorul național nu poate fi sancționat, a decis Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) într-un caz ridicat de o instanță românească.
Operatorul rafinăriilor Petromidia și Vega, controlat de KazMunayGas, gigantul petrolier de stat al Kazahstanului, a solicitat și sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în privința suprataxei, care a fost introdusă în România în baza unui Regulament UE.
Potrivit ordonanței de urgență din vară care a modificat din temelii organizarea și funcționarea instituției, de anul viitor, aceasta se va finanța integral din venituri proprii, constând în principal din tarife pentru actele eliberate în exercitarea atribuțiilor sale. Până la schimbarea legislației, ANRM era finanțată integral de la bugetul de stat, prin cel al Secretariatului General al Guvernului (SGG).
ANAF ar putea trece la recuperarea prejudiciilor în dosarul imobilelor din Sibiu ale familiei Iohannis, abia după ce se încheie un alt litigiu aflat în prezent în desfășurare în instanță legat tot de moștenire, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro din surse instituționale. Decizia pronunțată recent de către instanța supremă nu ar fi, astfel, suficientă ca ANAF să treacă la recuperarea prejudiciilor. Poziția oficială transmisă de ANAF a confirmat informațiile publicate de către Profit.ro.