Aproximativ 40 de migranți au murit în urma naufragiului unei ambarcațiuni la bordul căreia se aflau, duminică, în apropiere de orașul italian Crotone, în Calabria (sud), scrie presa italiană, la câteva zile după ce Parlamentul italian a adoptat o lege controversată privind condițiile de salvare a migranților, relatează AFP, preluată de News.ro.
Căutările continuau pe o mare dificilă pentru salvatori, din cauza unor valuri mari.
Pompierii au confirmat pe Twitter că au recuperat 28 de corpuri, iar alte trei au fost antrenate de curenți marini mai departe de ambarcațiune la bordul căreia, scrie presa italiană, se aflau 150-250 de persoane.
Aproximativ 40 de persoane au fost salvate, anunță pompierii.
Potrivit agenției italiene de știri Agi, ambarcațiunea, care era supraîncărcată, s-a rupt în două din cauza mării agitate.
Între victime se află ”un nou-născut de câteva luni”, potrivit aceleiași surse, care citează un pompier care participă la intervenție.
Acest nou naufragiu intervine la câteva zile după ce Parlamentul a adoptat noi reglementări - controversate - ale Guvernului dominat de neofasciștii lui Giorgia Meloni privind salvarea migranților.
Noua lege obligă navele umanitare să efectueze o singură salvare odată, ceea ce crește, potrivit criticilor, riscul morții în zona centrală a Mării Mediterane, considerată cea mai periculoasă traversare pentru migranți din lume.
Situarea geografică a Italiei face din ea o destinație importantă a solicitanților de azil care pleacă din nordul Africii către Europa, iar Roma se plânge de mult timp de numărul matre de migranți care sosesc pe teritoriul italian.