Cristian Ionescu, director adjunct al Allianz Țiriac până în decembrie, când a fost numit membru în boardul Asirom, a primit astăzi avizul ASF pentru a ocupa postul de Președinte al Directoratului. În noiembrie, Profit.ro a anunțat că, pe termen mediu, Ionescu va ocupa funcția de CEO al companiei, înlocuindu-l pe Juraj Lelkes, al cărui mandat expiră în luna mai a acestui an.
Într-o primă fază, ca membru a board-ului Asirom, Ionescu s-a ocupat de partea juridică și de zona de bancassurance.
Cristian Ionescu a fost numit pe postul de director general adjunct al Allianz Țiriac în 2013 și a părăsit acest post în toamna anului trecut.
Cristian Ionescu a fost al doilea om “transferat” de Asirom de la Allianz Țiriac, după Octavian Bazon, responsabil pe zona de daune la compania deținută de Vienna Insurance Group.
Lelkes a fost primul CEO al Asirom din ultimii 7-8 ani care a mizat pe revenirea asigurătorului în piață și a reușit să îl readucă în topul după primele brute subcsrise, mai ales pe fondul vânzărilor de RCA. Practic, Asirom este singura companie de asigurări care contează în piața RCA cu excepția Euroins și City, societăți care se bazează exclusiv pe această linie de asigurări. Revenirea Asirom are la bază și o mai bunp relație cu brokerii, ale căror comisioane le-a crescut în anumite perioade.
Recunoscut în țara de origine, Slovacia, ca un vânzător prin excelență, Lelkes a realizat inclusiv creșteri de trei cifre pentru Asirom, însă mandatul său a fost marcat și de probleme cu plata daunelor, așa cum a arătat în premieră Profit.ro.
Tot pentru Profit.ro, Lelkes a arătat că problemele cu plata daunelor au fost un efect firesc al “efortului” pe care Asirom l-a făcut pentru preluarea în asigurare a clienților rămași fără polițe după falimentele Astra Asigurări și Carpatica Asigurări.
Din informațiile Profit.ro, rolulul lui Lelkes ar urma să rămână unul foarte important, însă VIG se așteaptă la o perioadă în care expansiunea pentru cotă de piață să treacă pe locul doi, după profitabilitate.
Anterior aducerii lui Ionescu, VIG a mai făcut o mutare prin care a încercat să transmită că intră într-o nouă etapă prin aducerea lui Dan Gătăianțu pe postul de CFO și membru al boardului.
VIG mai deține în România și Omniasig, companie care se axează mai ales pe zona de asigurări corporate, cu o componentă de RCA de maximum o treime din portofoliu.