Urgent Cargus reintră pe pierdere, deși are afaceri record

Urgent Cargus reintră pe pierdere, deși are afaceri record
scris 5 iun 2019

Urgent Cargus, al doilea mare jucător pe piața românească de curierat,  după FAN Curier, a reintrat pe pierdere, cu un minus de 3,6 milioane lei, deși afacerile au atins un nivel record, de aproape 425 milioane lei.

În perioada 2010 – 2015, Urgent Cargus a raportat profit în fiecare an, peste 34 milioane de lei cumulat, dar în 2016 a intrat pe minus, pierderile ridicându-se la 19,99 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News

În 2017, compania a revenit pe plus, cu un profit net de 2,2 milioane lei, pentru ca anul trecut, conform datelor raportate acum, să fie însă din nou pe pierdere, cu un provizion de 1,7 milioane lei.

Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Numărul de angajați a urcat, de la 1.044 la 1.200 persoane.

Cifra de afaceri este una record în istoria de 26 de ani a companiei, în creștere de la 372,3 milioane lei la 424,7 milioane lei.

Luna trecută, Belgin Bactali, fost vicepreședinte al grupului Grampet, a preluat funcția de director financiar al Urgent Cargus. Simultan, administrator a fost numit Mirosław Janczyk, fost director de operațiuni la InPost.

InPost este un furnizor de servicii poștale private din Polonia, parte a grupului Integer.pl Group.

FintechOS aduce vicepreședintele Salesforce.com în poziția de Chief Revenue Officer pentru a coordona expansiunea globală CITEȘTE ȘI FintechOS aduce vicepreședintele Salesforce.com în poziția de Chief Revenue Officer pentru a coordona expansiunea globală

La începtul acestui an, fondul privat de investiții Mid Europa Partners a finalizat achiziția Urgent Cargus de la Abris Capital Partners, operațiune prin care își mărește portofoliul local la trei companii.

Tranzacția, anunțată în septembrie anul trecut, este estimată de Profit.ro la circa 150 milioane de euro.

Urgent Cargus a apărut în urma fuziunii Urgent Curier și Cargus International în octombrie 2014, ambele companii fiind controlate de fondul de investiții Abris Capital din iunie 2014, respectiv octombrie 2012.

Anterior fuziunii, acționarii Urgent Curier erau soții Corina și Sebastian Bălășescu. Cargus International era controlată din 2008 de compania germană de curierat DHL, parte a Deutsche Post.

Achiziția Urgent Cargus reprezintă cea de a treia investiție directă a Mid Europa Parters în România. În 2015, fondul de investiții a preluat operatorul de servicii medicale private Regina Maria de la Advent International și omul de afaceri Wargha Enayati, iar un an mai târziu a cumpărat lanțul de magazine Profi pentru 533 milioane de euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, după cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro.

Siveco a depus singura ofertă pentru extinderea și dezvoltarea sistemului IT al APIA. Anterior, instituția a anulat o licitație similară, pe care Siveco a contestat-o CITEȘTE ȘI Siveco a depus singura ofertă pentru extinderea și dezvoltarea sistemului IT al APIA. Anterior, instituția a anulat o licitație similară, pe care Siveco a contestat-o

Urgent Cargus operează o flotă de peste 2.600 de vehicule, având o rețea națională de 72 de centre și depozite.

Cu sediul la Londra, Mid Europa Partners este printre cei mai mari investitori privați din Europa Centrală și de Est, având active în administrare de aproximativ 5,1 miliarde de euro.

Printre companiile aflate în portofoliul fondului se numără Allegro, cea mai mare platformă de shopping online din Polonia, MediGroup, cel mai mare furnizor privat de servicii medicale din Serbia, precum și producătorul ceh de vitamine și suplimente alimentare Walmark, prezent cu o sucursală în România din 1997.

viewscnt
Afla mai multe despre
urgent cargus
grampet
inpost
belgin bactali
mirosław janczyk