Unul dintre furnizorii STS, care îl avea acționar pe Bogdan Chirieac, își extinde obiectul de activitate cu fabricarea vehiculelor militare de luptă, aeronavelor și navelor spațiale

Unul dintre furnizorii STS, care îl avea acționar pe Bogdan Chirieac, își extinde obiectul de activitate cu fabricarea vehiculelor militare de luptă, aeronavelor și navelor spațiale
scris 14 sep 2017

Acționarii societății Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) București au aprobat completarea obiectului de activitate cu două coduri CAEN, respectiv fabricarea de aeronave și nave spațiale (CAEN 3030) și fabricarea vehiculelor militare de luptă (CAEN 3040), conform unui document consultat de Profit.ro.

Alături de STM Teknolojileri Muhendislik, Haveslan Hava Teknolojileri Sanay și ASELSAN Electronic Sanayi, CSR a fost parte din consorțiul româno-turc invitat să participe cu oferte la etapa a doua a licitației pentru realizarea programului de modernizare a fregatelor Regele Ferdinand și Regina Maria, etapa a doua, contract estimat la 838,7 milioane de lei, fără TVA, pe o perioadă de trei ani și 6 luni.

Urmărește-ne și pe Google News

În a doua etapă a licitației MApN au primit invitații și Lockheed Martin Canada Inc (Canada), Finmeccanica SPA (Italia) și DCNS Rcs (Franța).

Profit.ro a anunțat în exclusivitate că licitația pentru modernizarea fregatelor Regele Ferdinand și Regina Maria, inițiată în primăvara anului trecut, are termenul de valabilitate a ofertelor expirat, cu argumentul că guvernele statelor din care provin furnizorii de echipamente și sisteme de luptă nu au transmis în timp util, conform procedurii, confirmări.

Pe SEAP (www.e-licitatie.ro), statusul licitației este “în desfășurare”.

Telekom obține executarea silită a Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, pentru suma de 2,8 milioane de lei CITEȘTE ȘI Telekom obține executarea silită a Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, pentru suma de 2,8 milioane de lei

Cine este CSR

Înființat în 1994, CSR are peste 70 de salariați și desfășoară activități de telecomunicații prin rețele fără cablu (exclusiv prin satelit), potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

De asemenea, firma este distribuitor autorizat în România al echipamentelor de radiocomunicații produse de grupul american Motorola.

La nivelul anului 2016, afacerile companiei au atins 40,66 milioane de lei, în scădere cu 33% față de 2015, iar profitul net s-a înjumătățit, la 767.981 lei.

La începutul anilor 2000, potrivit datelor din Monitorul Oficial, societatea îi avea ca acționari pe Călin Radu și Bogdan Chirieac, fost redactor șef adjunct la Adevărul și fost editorialist la Gândul până în noiembrie 2007, în prezent analist politic la postul Romania TV și proprietar al publicației online DCNews.

El a demisionat de la Gândul după ce presa a relatat că CSR a câștigat numeroase contracte cu instituții ale statului, cum ar fi Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

În toamna anului 2006, Călin Radu a cedat acțiunile deținute la CSR, un pachet reprezentând 66% din capitalul social.

Mihai Tudose: Pilonul II de pensii va deveni opțional CITEȘTE ȘI Mihai Tudose: Pilonul II de pensii va deveni opțional

În august 2008, toate acțiunile au fost cesionate către Swiss Technlogy Financing AG Elveția, conform Monitorului Oficial.

La finele lunii iulie 2013, Călin Radu a reintrat în acționariatul CSR prin preluarea tuturor acțiunilor societății de la Swiss Technlogy Financing.

Potrivit datelor www.e-licitatie.ro (SEAP), CSR a câștigat în ultimii 10 ani contracte cu Serviciul Telecomunicații Speciale (STS), Ministerul Apărării Naționale, ROMATSA, Compania Națională a Huilei, Complexul Energetic Oltenia, Ministerul Finanțelor Publice sau Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav.

Ultimul mare contract câștigat de CSR a fost cu STS, în sumă de 8,48 milioane de lei, fără TVA, atribuit în decembrie 2016 prin negociere fără anunț de participare.

Contractul prevede furnizarea de ecchipamente pentru dezvoltarea subsitemului TETRA-STS, conform SEAP.

Firma este controlată de Călin Radu, cu o participație de 90%, restul titlurilor fiind proprietatea a trei angajați ai CSR, în urma cesiunii de către Radu a unor pachete minoritare de acțiuni la începutul acestui an.

Președintele împuternicit al CS Dinamo, Monica Iagăr, s-a pensionat la 44 de ani. Ea va beneficia de pensie specială CITEȘTE ȘI Președintele împuternicit al CS Dinamo, Monica Iagăr, s-a pensionat la 44 de ani. Ea va beneficia de pensie specială

Datele din Monitorul Oficial arată că Radu Călin a cesionat, la începutul acestui an, un pachet de 4% din acțiuni către Vasile Butan, șeful Diviziei Tetra a companiei, potrivit datelor disponibile pe o rețea de socializare profesională, iar 3% a intrat în proprietatea lui Gabriel Militaru, director comercial al CSR conform unor informații din media.

Un alt angajat al companiei, Vlad Necula, a devenit acționar cu o cotă de 3% în capitalul social al companiei.

Călin Radu este directorul general al CSR.

viewscnt
Afla mai multe despre
csr
radiocomunicatii
caen
coduri
vehicule militare
nave spatiale