UniCredit Bank furnizează finanțare beneficiarilor de subvenții APIA, companii mijlocii și mari

UniCredit Bank furnizează finanțare beneficiarilor de subvenții APIA, companii mijlocii și mari
scris 25 apr 2018

UniCredit Bank acordă fermierilor finanțări pentru lucrările agricole, în baza subvențiilor ce urmează a fi încasate de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). UniCredit vizează persoanele juridice, companii mari și mijlocii.

Dobânda maximală a facilităților este ROBOR 6M + 2 puncte procentuale, iar documentele de analiză în vederea obținerii creditării specifice sunt istoricul de încasare a subvențiilor și cererea unică de plată depusă la APIA, arată banca într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News

UniCredit oferă beneficiarilor de subvenții APIA care au cont curent la bancă posibilitatea deschiderii unui cont special destinat încasării subvențiilor, fără costuri suplimentare, cont nepurtător de dobânzi și comisioane.

Tensiunile dintre Guvern și BNR cresc, în timp ce România are cea mai mare deteriorare a indicatorilor macroeconomici dintre toate țările din regiune CITEȘTE ȘI Tensiunile dintre Guvern și BNR cresc, în timp ce România are cea mai mare deteriorare a indicatorilor macroeconomici dintre toate țările din regiune

În 2018 UniCredit Bank oferă finanțare pe baza cererii de plată anuale depuse la APIA în cuantum de până la 70% pentru clienții existenți și de până la 60% pentru clienții noi din valoarea următoarelor submăsuri:

• Schema de Plată Unică pe Suprafață (SAPS), valoare estimată 96 euro/hectar;
• Plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploatației agricole), cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare și de 48 euro/hectar pentru restul de 25 de hectare;
• Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (“Plata pentru înverzire”), cu o valoare estimată de 60 euro/ hectar;
• Măsura 13 - Plăți pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative.

În momentul semnării Convenției cu APIA aferentă campaniei 2018 și prezentării adeverinței cu contul bancar al UniCredit Bank, valoarea finanțărilor va fi reîntregită până la procentul maxim prevăzut în Convenție (80%), se mai arată în comunicat.

APIA a primit peste 430.000 de cereri de subvenție până la jumătatea lunii aprilie, pentru o suprafață totală de 1,3 milioane de hectare. Termenul pentru depunerea cererilor de subvenție este 15 mai.

Subvențiile se achită din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

viewscnt
Afla mai multe despre
subventii
apia
unicredit
finantare agricola