Curtea Supremă din Ungaria a respins, fără cale de atac, recursul formulat de Digi Communications împotriva unei decizii a primei instanțe, care a hotărât că Autoritatea de reglementare în comunicații din țara vecină a acționat legal atunci când a exclus compania din procedura de vânzare a frecvențelor destinate serviciilor de telecomunicații din generația a cincea (5G).
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Autoritatea Maghiară pentru Media și Telecomunicații (NMHH) ia acum în considerare că hotărârea Curții Supreme confirmă sentința primei instanței, potrivit căreia instituția "a luat o decizie întemeiată pe motive legale".
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În martie 2019, NMHH a decis să respingă dosarul Digi Communications depus pentru participarea la licitația pentru utilizarea frecvențelor 5G.
Magistrații Curții Supreme au apreciat acum că Digi Kft, filiala Digi Communications din țara vecină, a decis să nu participe direct la licitație, hotărâre motivată de faptul că a considerat că există motive de excludere. În acest context, la procedură s-a înscris Digi Communications, care, dacă ar fi câștigat, ar fi transferat dreptul de utilizare a frecvențelor către subsidiară.
Potrivit Curții Supreme, NMHH a evaluat corect și legal "comportamentul înșelător" al furnizorului de servicii.
"În conformitate cu hotărârea Tribunalului și decizia NMHH, Curtea Supremă a subliniat, de asemenea, că atât procedura NMHH, cât și documentația de licitație pregătită de autoritate respectă legislația specifică a UE care reglementează comunicațiile", este decizia.
CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața portabilității: RCS&RDS rămâne dublu-lider, în schimb Telekom urcă pe 2 cu ciobanul Ghiță, Mega Image și Blue Air, trecând peste Vodafone și Orange. Un director, recent: "Trebuie să fim rechini!"NMHH a acordat dreptul de utilizare a frecvențelor 5G către Magyar Telekom, Telenor Ungaria și Vodafone Ungaria în martie 2020.
Digi Communications (DIGI), compania care concentrează activitățile operatorului telecom RCS&RDS, activează pe piețele din România, unde veniturile au o pondere de 61%, Ungaria - 16%, Spania și Italia.
CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?În primele nouă luni ale anului 2020, veniturile Digi Communications, compania care concentrează activitățile operatorului telecom RCS&RDS, au însumat 950,6 milioane de euro, în urcare cu 8,7% față de intervalul ianuarie - septembrie 2019, când acest indicator a atins 874,6 milioane de euro.
Veniturile subsidiarei din Ungaria au coborât de la 163,6 milioane de euro, în septembrie 2019, la 151,6 milioane de euro, în septembrie 2020, potrivit datelor raportului trimestrial al companiei.