Uber România, compania care furnizează servicii de ride sharing în București, Cluj, Brașov și Timișoara, și-a propus să reducă cu o treime traficul în Capitală până în anul 2020 prin lansarea unei aplicații care va permite clienților să împartă cursa.
“Dacă ritmul de creștere a numărul de clienți se va menține și în acest an, aplicația va fi lansată în cursul anului viitor și, până în 2020, anticipăm că putem atinge obiectivul propus, respectiv reducerea traficului în Capitală cu o treime”, a declarat directorul general al companiei, Nicoleta Schroeder, într-o conferință de presă.
Potrivit datelor prezentate, serviciul Uber numără peste 250.000 de utilizatori activi, de la 70.000 în urmă cu 12 luni.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Serviciul uberPOOL este disponibil în mai multe orașe din afara României și utilizarea acestuia a avut ca efect reducerea traficului, a consumului de carburanți și, implicit, a noxelor.
"Sunt mai mult de un milion de vehicule în București, cel mai congestionat oraș din Europa. Însă aglomerația nu ține doar de numărul de mașini, ci și de comportamentul nostru. În mașinile care circulă prin oraș, de cele mai multe ori vedem o singură persoană. Astăzi în București petrecem în fiecare an, în trafic, cu până la 100 de ore mai mult decât ar trebui. Stăm patru zile pe an în trafic. La nivel global, 22% din emisiile de carbon vin din transport. (...) Oamenii folosesc mașinile de obicei pentru a se deplasa doar de acasă până la muncă și înapoi. Bucureștiul arată ca o parcare, fiecare petic nefolosit de asfalt este ocupat de o mașină. Uneori îți ia mai mult să găsești un loc de parcare decât să ajungă efectiv până la birou", a afirmat Schroeder.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Adevăratele prețuri RCA sunt mult mai mici decât cele impuse prin lege. Mulți șoferi plătesc și cu peste 50% mai puțin decât tariful maximStudiile arată că tinerii vor utiliza acest serviciu după ce va fi lansat, Bucureștiul urmând să fie primul oraș din Europa Centrală și de Est unde va fi lansat.
Pentru folosirea serviciilor Uber este necesară aplicația cu același nume, disponibilă pentru iOS și Android. Utilizatorii înregistrați vor plăti cu cardul, direct din aplicație, fără a-și face griji cu plata în numerar sau bacșiș.