Trei oferte au fost depuse la o licitație organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru un contract de proiectare și execuție lucrări în vederea realizării viitorului sediu al Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Constanța. Proiectul va avea o durată de 510 zile de la data atribuirii și a fost estimat la 23,22 milioane de lei, fără TVA.
Ofertele au fost depuse de Porr Construct și asocierile formate din CON-A Operations și CON-A, respectiv SSAB AG, General Service Grup 98 și Bemel AG.
STS a mai încercat să atribuie acest contract, dar a anulat procedura în septembrie 2022 din cauza faptului că ofertele depuse "nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare".
La procedură s-au înscris asocierile formate din Con-A Operations și Con-A, General Service Grup 98 și Servcom Grup 85 și, respectiv, SSAB AG și Bemel AG.
Procedura a fost estimată la 18,45 milioane de lei, fără TVA. Mai multe detalii AICI.
"Achiziția are ca obiect proiectarea și execuția de lucrări pentru realizarea unei clădiri administrative care va găzdui sediul pentru Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Constanța, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților curente ale instituției, ce va permite acomodarea infrastructurii tehnice, a sistemelor informatice și de monitorizare/management precum și a echipelor de administrare, inclusiv personalul care îl va deservi. Serviciile de proiectare se referă la elaborarea documentației tehnico-economice fazele DTAC, DTOE, PTh + DE și asistență tehnică din partea proiectantului
Lucrările de execuție se referă la construirea unui imobil cu regim de înălțime P+2E+E3R, inclusiv amenajări exterioare ale curții, împrejmuirea incintei la limita de proprietate, bazin subteran pentru rezerva de apa, toate instalațiile aferente, racorduri și branșamente care să asigure funcționalitatea dorită", scrie în anunțul de participare la licitație.
Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.
Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.