Telekom și alți trei ofertanți vor să furnizeze STS dispozitive pentru servicii de semnătură electronică

Telekom și alți trei ofertanți vor să furnizeze STS dispozitive pentru servicii de semnătură electronică
scris 9 iun 2020

Concept Electronics, Telekom Romania Communications, Starc4Sys și ETA2U au depus oferte pentru a furniza către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) un număr de 20.000 de dispozitive de memorie tip token pentru furnizarea de servicii de semnătură electronică. Cu o durată de doi ani, contractul a fost estimat la două milioane de lei.

"În conformitate cu prevederile art. 3 din OUG 39/2020 pentru completarea Legii 455/2001 privind semnătura electronică, STS a fost desemnat să furnizeze servicii de certificare calificată destinate exclusiv personalului autorizat din cadrul instituțiilor și autorităților publice, în scopul îndeplinirii atribuțiilor funcționale. STS administrează o infrastructură de chei publice, care are rolul de a asigura serviciile de gestiune a cheilor publice/private și a certificatelor digitale asociate acestora, necesare implementării unor soluții avansate de securitate precum autentificare, autorizare, confidențialitate, integritate și non-repudiere", se arată într-un răspuns al instituției remis Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Ofertă surpriză STS: 100 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea rețelei de comunicații speciale CITEȘTE ȘI Ofertă surpriză STS: 100 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea rețelei de comunicații speciale

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
telekom
semnatura electronica