Acționarii Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) l-au numit pe Cătălin Laurian Bejan în funcția de administrator în Consiliul operatorului de telefonie mobilă, al treilea jucător local de profil.
El l-a înlocuit Florin Vodiță, care a fost revocat din această poziție după ce primise un mandat de trei ani, în octombrie 2017.
Bejan, în prezent inspector la Primăria Iași, a fost partener de afaceri al ministrului Comunicațiilor, Petru Bogdan Cojocaru. Astfel, cei doi au înființat în noiembrie 2008 societatea Safe Wheels Invest SRL Iași (fosta SCM Invest Serv SRL Iași), fiecare cu o participație la capital de 25%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Restul acțiunilor erau deținute de Silviu Nicu Macovei – 25% și Marius Valerian Șrainer – 25%.
La momentul înființării, firma avea ca obiect de activitate lucrări de instalații electrice și tehnico-sanitare și alte lucrări de instalații pentru construcții.
Ulterior, Bejan a cedat acțiunile către Cojocaru, care a preluat și funcția de administrator, înlocuindu-l pe Șrainer, care și-a vândut toate titlurile către Macovei.
În decembrie 2016, SCM Invest Serv a fost redenumită în Safe Wheels Invest SRL Iași și obiectul de activitate a fost schimbat cu alt cod CAEN, respectiv întreținerea și repararea autovehiculelor.
CITEȘTE ȘI Telekom Romania extinde traficul nelimitat de date 4G și la cartelele preplătiteTot atunci, Cojocaru și Macovei și-au cedat toate acțiunile către Teodor Bogdan Crucianu, care a devenit asociat unic al societății.
Crucianu este consilier local la Primăria Iași și șeful Casei de Cultură a Studentilor din Iași. De asemenea, el este unul din liderii organizatiei de tineret a PSD.
Ceilalți administratori ai Telekom Romania Mobile Communications sunt Charalampos Mazarakis (președinte), Miroslav Majoros, Daniela Bujic, Konstantinos Liamidis, Anastasios Tzoulas și Dimitrios Tzelepis. Vodiță încă este prezent în lista administratorilor afișată de operator pe propria pagină web.
Operatorul de telecomunicații mobile, al treilea după venituri, este controlat de Cosmote Mobile Communications (Grecia) – 70% și Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) - 30%. În acționariat este prezentă cu o acțiune și Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR).
CITEȘTE ȘI Ghiman, Telekom: Vrem să finalizăm proiectul Ro-NET în iunie și până la finele anului să furnizăm servicii comerciale către cliențiAcționarii Telekom Romania Communications sunt grupul OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%.
Conform celor mai recente date publice disponibile, afacerile Telekom Romania Mobile Communications au crescut în 2016 la 1,96 miliarde de lei, iar pierderile au coborât la 216,83 milioane de lei.
Anul trecut, grupul de firme Telekom Romania, brandul sub care acționează fostele Cosmote și Romtelecom, a consemnat afaceri de circa un miliard de euro.