Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat că, de la 1 aprilie, se va afișa în platforma de programare tipul de ser cu care se poate face imunizarea la fiecare centru.
"Un alt element important este legat de actualizarea platformei de programare. Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin, așa încât orice persoană care își va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de vaccinare va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru", a anunțat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.
El a precizat că pentru cei care se înscriu pe listele de așteptare va fi estimat și timpul până la vaccinare, scrie Agerpres.
"Un al doilea element important va fi cel legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare, cu mențiunea că acest timp de vaccinare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare a respectivului centru și de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de așteptare, în sensul în care, dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este în primele poziții pe lista de așteptare este posibil ca timpul să fie mai lung deoarece sunt preluate cu prioritate persoanele din etapa a doua - cei vulnerabili și persoanele care deservesc activitățile esențiale", a indicat președintele CNCAV.
Potrivit acestuia, din 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează la un cabinet de la 60 la 90 pe zi.
"Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania BioNTech Pfizer, aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit aceste cabinete noi deschise în data de 20 martie, acestea fiind alocate cu prioritate către județele care au avut cea mai mare rată de incidență a cazurilor și vă reamintesc că au fost alocate 54 de cabinete noi pentru Municipiul București, 30 de cabinete noi pentru județul Timiș și aproximativ 20 de cabinete noi pentru județul Constanța. În total, 13 județe și Municipiul București au primit alocări din cele 167 de noi cabinete", a adăugat șeful CNCAV.
CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!Valeriu Gheorghiță a mai informat că pe site-ul dedicat vaccinării anti-COVID-19 a fost postat link-ul pentru raportarea reacțiilor adverse.