Dinamo 1948 SA a depus astăzi, 25 iunie, cerere pentru deschiderea procedurii de insolvență la Tribunalul Municipiului București, relevă date analizate de Profit.ro. Clubul a acumulat din nou datorii și poate încerca din nou să scape de o parte din ele intrând în insolvență, deoarece au trecut cinci ani de când a făcut o acțiune similară. Un club în insolvență nu poate juca în cupele europene.
Cererea, înregistrată vineri, are termen de soluționare rapid, luni 28 iunie, în următoarea zi lucrătoare, deși de regulă termenele sunt la 10 zile. A fost depusă la Secția Civilă a TMB, în materia Falimentului, cu obiect “cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”, care stabilește condițiile de deschidere a procedurii de insolvență, la cererea debitorului.
Legea prevede că cererea debitorului se va judeca de urgență, în termen de 10 zile, în camera de consiliu, fără citarea părților. Prin excepție de la prevederile art. 200 din Codul de procedură civilă, judecătorul-sindic va stabili termenul de judecată în camera de consiliu, în termen de 10 zile de la depunere, chiar dacă cererea nu îndeplinește toate cerințele legale și nu sunt depuse toate documentele. După depunerea cererii de deschidere a procedurii, în cazuri urgente, care ar pune în pericol activele debitorului, judecătorul-sindic poate dispune de urgență, în camera de consiliu și fără citarea părților, suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor debitorului până la pronunțarea hotărârii cu privire la respectiva cerere.
Dinamo a acumulat din nou datorii de 29,7 milioane de lei la finele anului trecut, echivalând circa 6 milioane de euro. A avut venituri de 16,3 milioane de lei și cheltuieli de peste 21 milioane de lei.
În datoriile clubului au intrat și sume către jucători care au câștigat litigii cu Dinamo.
Oficialii Dinamo nu au anunțat până acum că intenționează să apeleze din nou la insolvență, în presa sportivă fiind menționate discuții cu posibili finanțatori dispuși să susțină echipa.
Pentru acționarul principal Pablo Cotracero, apelarea din nou la insolvență, pentru a evita executări silite, este posibilă deoarece de la precedenta acțiune similar a trecut termenul de 5 ani prevăzut de lege. În 2014, Ionuț Negoiță, acum aflat printre creditori, a găsit o astfel de soluție pentru problemele generate de datoriile de circa 10 milioane de euro. Clubul a ieșit ulterior din insolvență, în septembrie 2015.