Compania americană HanesBrands, unul dintre principalii producători și distribuitori de lenjerie intimă din România, fostul Rosko Textil, care deține licența pentru brandul Champion, confirmă pentru Profit.ro că închide fabrica din Curtici, precizând că producția a fost relocată la o fabrică deținută de companie în Vietnam și la alți producători de lenjerie intimă din Asia. Fabrica de tricotaje din Zalău a companiei nu a fost afectată de închiderea unității de la Curtici.
Oficialii HanesBrands spun că le-au oferit angajaților disponibilizați salarii compensatorii și un bonus financiar ca urmare a închiderii unității. În plus, angajații au fost plătiți pe durata închiderii producției pentru a-și căuta un nou loc de muncă, iar compania a colaborat cu autoritățile și companiile locale pentru a susține eforturile de plasare a forței de muncă. De asemenea, compania i-a asistat pe angajații eligibili pentru pensionare sau pensionare anticipată.
"Am regretat situația, impusă de realități economice obiective, de a închide fabrica noastră de la Curtici", spune Micky Swaim, chief supply chain officer Hanes Europe Innerwear. "Am avut o forță de muncă talentată și dedicată, iar decizia de a închide unitatea nu a avut legătură cu abilitățile și aptitudinile angajaților. Am apreciat contribuția lor la performanța companiei de-a lungul anilor", adaugă acesta.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Țiriac a invocat "drepturile omului" pentru a cere BNR daune morale de 2 milioane euro deoarece nu mai poate organiza turnee de tenis pe Arenele din CotroceniPotrivit oficialului american, dezvoltarea economică și creșterea industrială în județul Arad au avut ca rezultat o scădere a șomajului și o creștere a salariilor care au făcut însă ca fabrica de la Curtici să nu mai fie competitivă pe piața de muncă locală precum și în industria globală de confecții. Compania nu a reușit, potrivit acestuia, să mențină o dimensiune adecvată a forței de muncă pentru a genera productivitatea necesară.
Compania estimează că scoaterea echipamentelor, curățenia și alte activități administrative generate de închiderea fabricii vor fi finalizate până la mijlocul anului.
În plus față de Hanes Global Supply Chain România SRL, HanesBrands operează activități de producție și aprovizionare cu 55.000 de angajați în peste 10 țări din Europa, Asia și America.
Parte a grupului multinațional american Hanes Brands, compania a avut în 2017, ultimul an raportat, afaceri de 203,7 milioane lei și un profit net de 7,3 milioane lei.
CITEȘTE ȘI FOTO Managerii și antreprenorii români se pot înscrie pentru cursuri MBA la Viena. Cum arată programulDe asemenea, Nestlé închide, după 18 ani, fabrica din Timișoara.
În 2017, cum a anunțat atunci Profit.ro, s-au retras companiile Alison Hayes, Constantia Flexible, Kostmann.